Days of Our Lives (Ármány és szenvedély, más címen Életünk napjai) című sorozatban játszott epizódszerepéért vehette át pénteken az Emmy-díjat a 98 éves Dick Van Dyke. Ezzel minden idők legidősebb Emmy-díjasa lett. A színész a Variety szerint úgy fogalmazott, hogy ezzel megkoronázta nyolcvanéves pályafutását. Megjegyezte, egész életében csak idős embereket játszott, ebből pedig azt a következtetést vonta le, hogy fiatalkorában jobban kellett volna ügyelnie az egészséges életmódra. 

Dick Van Dyke 1925. december 13-án született. Volt helyi rádióállomás és tévécsatorna lemezlovasa, komikusa és műsorvezetője, majd a CBS Morning Show reggeli műsorának stábjához csatlakozott. Ugyanezen a csatornán saját műsora volt The Dick Van Dyke Show címmel.

Világszerte legismertebb szerepe a Mary Poppinsnak udvarló kéményseprő, Bert (és ugyanebben a filmben ő volt a bankigazgató, Mr. Dawes is), az 1964-es film 2018-as remake-jében is feltűnt mint az ifjabb Mr. Dawes.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Kultúra)

Borítókép: Dick Van Dyke amerikai színész, komikus. Fotó: AFP./Andrew Caballero-Reynolds

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.