Az elmúlt vasárnapon, február 14-én a teljes műsoridőt a Radiothon adománygyűjtésnek szenteltük.  A Bocskai Rádió állandó követői számára ismerősen hangozhat ez: minden évben kihirdetjük a John Carroll Egyetem támogatását, mivel rádiónk az egyetem WJCU rádióállomásán székel 37 éve. Bérmentesen biztosítanak számunkra műsoridőt, cserébe egyszer évente ezzel a gyűjtéssel járulunk hozzá az egyetemi rádió életéhez. Az Önök segítségét azért kértük és kérjük újra február 21-én, hogy megmaradjon az egyetemi stúdió a Bocskai Rádió, és mindegyikünk további örömére.

A megszokottól eltérően, a járványügyi szabályokat betartva csak Molnár Zsolt, igazgató tartózkodhatott egyedül a stúdióban. De önkéntesekből nem szenvedtünk hiányt. Az egyetemről, de más helyiségből segített Dr. Pereszlényi Pintér Márta és Budán Gerda, az otthonából pedig Strober László, Strober Ili, Pigniczky Eszti, Gulden Julianna, Kósa Tamást. Köszönet illeti őket amiért fogadták a hívásokat, népszerűsítették gyűjtésünket a közösségi oldalon, majd kezelték az adományozók listáját, amelyet cikkünk végén mi is közlünk.

Kitűzött célunk a 7500 dollár elérése. Azért nem tartjuk lehetetlennek, mert az előző években már sikerült. Ebből az összegből február 14-én kicsivel több mint 2500dollárt adományoztak Önök. Az elmúlt héten elértük az 5000 dollárt, a beütemezett terv szerint. A következő vasárnapon szintén számítunk arra, hogy az Önök nagylelkűsége segít közelebb kerülni az említett célhoz.

Bizonyára, felteszik a kérdést, hogy mire gyűjt az Egyetemi Rádió, mi lesz az Önök pénzével? A Radiothon gyűjtés alkalmával befolyó összeget főként a stúdió technikai fejlesztésére fordítják. Többek között szeretnék lecserélni a több mint 10 éves keverőpultot, illetve a meglévő számítógépek karbantartása is sok költséggel jár. Manapság nagyon sokan a rádiót is interneten keresztül hallgatják, aminek kiszolgálásához egy speciális számítógépre van szükség. Az eszköz már tavaly megérett a cserére, de a világjárvány okozta anyagi nehézségek meghiúsították.  Reméljük, hogy az idén – közös erővel – meg valósulhat az új gép vásárlása.

A gyűjtéshez hozzájáruló személyeket ajándékokkal jutalmazzuk, ami vasárnap szintén folytatódik. Az összeg mértékétől függően részesülhetnek a következő figyelmességekben: WJCU nyakpánt, WJCU telefonra illeszthető hitelkártyatartó, WJCU nyakpánt, Bocskai Rádiós póló, WJCU esernyő. A Bocskai Rádió pólója idén bordó színekben pompázik, feliratával pedig a Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának csatlakozott: 2021 – a nemzeti újrakezdés éve. Fontos kiemelnünk, hogy idén nem fogjuk árusítani a pólót, csupán azok juthatnak hozzá, akik a jelenlegi gyűjtés ideje alatt minimum 60 dollárt ajánlanak fel.

Nem kérünk nagy dolgot, csupán azt, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák azt, hogy a diaszpóra közössége vasárnaponként továbbra is magyar szót hallhasson, magyar zenét élvezhessen, és értesülhessen a magyar kulturális eseményekről, egyházi alkalmakról. A háromórás, reklámmentes adás a diaszpóra leghosszabb magyar rádióadása. A következő vasárnap újra megmutathatják, hogy mennyit ér ez Önöknek!

Adományaikat itt küldhetik el a Radionthon számára: bocskairadio.org/radiothon/

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

 

 

Dorgay Zsófia
Kárpátalján születettem, jelenleg is itt élek. Igyekszem aktív és hasznos tagja lenni a közösségemnek. Hamar felismertem a kisebbségi életben rejlő értékeket és előnyöket. Az írást még gimnáziumban elkezdtem, majd az egyetemi magyar diákszervezet sajtósa voltam. A Bocskai Rádióval egészen friss a kapcsolatom. Boldog vagyok, hogy cikkeimmel segíthetem a munkájukat.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.