Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping felesége Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök feleségének kíséretében látogatást tett csütörtökön a Budavári Palota Szent István-termében.

A kínai és a magyar államfők házastársainak Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója mutatta be a herendi porcelán történetét és két kihelyezett műtárgyat, majd Tartó László porcelánfestő művész porcelánfestési technikákból tartott bemutatót.

ReklámTas J Nadas, Esq

Ezt követően Peng Li-jüan és Nagy Zsuzsanna Bács Balla Gyöngyi hímzőművész hímzésbemutatóján vehettek részt a Hagyományok Háza szervezésében, majd Fodor Gergely kormánybiztos vezetésével megtekintették a Szent István-termet.

A kulturális programot megelőzően Hszi Csin-pinget és feleségét katonai ceremóniával fogadták a budai Vár Oroszlános udvarában Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és házastársuk.

A kínai államfő péntekig tartózkodik Magyarországon állami látogatáson, a diplomáciai kapcsolataink felvételének 75. évfordulóján.

(Magyar Nemzet / MTI)

Borítókép: Peng Li-jüan, a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping felesége (j) Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök feleségének (j2) kíséretében megtekinti a Hagyományok Háza hímzésbemutatóját a Budavári Palotában 2024. május 9-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.