Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke csütörtökön telefonon tárgyalt az észak-macedóniai választásokon nagy arányú győzelmet arató VMRO-DPMNE párt elnökével, Hrisztijan Mickoszkival – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor gratulált a szkopjei jobboldali erők nagy győzelméhez.

A két vezető kifejezte szándékát, hogy a VMRO-DPMNE kormányalakítása után minden eddiginél magasabb szintre fejlesztik Magyarország és Észak-Macedónia kétoldalú kapcsolatait.

(Demokrata / MTI)

ReklámTas J Nadas, Esq

Borítókép: Hrisztijan Mickovszki, az ellenzéki jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet-Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) nevű pártszövetség elnöke (k) támogatókkal ünnepel az északmacedón elnökválasztás első fordulójának napján, 2024. április 24-én Szkopjéban. Az előzetes eredmények alapján a párt jelöltje, Gordana Sziljanovszka-Davkova és Sztevo Pendarovszki hivatalban levő államfő, a kormányzó Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) politikusa kerül be a május 8-i második fordulóba.
Fotó: EPA/Georgi Licovszki

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.