Éppen tizenegy évvel ezelőtt, 2011 januárjában indult a külhonban élő magyarok kedvezményes honosítása. Az állampolgársági törvény elfogadása természetes reakció volt a 2004-es eredménytelenül zárult népszavazásra, amelynek kampányában a hazai pártok megmutatták igazi arcukat, azt, hogy mit gondolnak nemzetről és hazáról. 

Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő írása

2004. december 5. után elvált az ocsú a búzától, azóta nincs helye a mellébeszélésnek: valaki vagy nemzeti, vagy nemzetietlen. Ha pedig valaki azt hangoztatja, hogy ő elsősorban európai és világpolgár, egészen biztosak lehetünk abban, hogy az utóbbi csoportba tartozik. Azóta ha valaki mégis blöffölni próbál ebben a kérdésben, az rövid úton kiderül, és számíthat minden józanul gondolkodó magyar ember megvetésére. […]

A határon túl élő magyarok magyar állampolgárság iránti, várakozásokat messze felülmúló érdeklődése annak egyértelmű bizonyítéka, hogy Magyarországot továbbra is hazájuknak, anyaországuknak tekintik, a könnyített állampolgárság megadását pedig történelmi igazság- és elégtételnek. […]

A határon túlra juttatott, az identitás megőrzését célzó kulturális, oktatási, nevelési támogatások összegükben megtöbbszöröződtek, és olyan új támogatási formák is megjelentek, mint a gazdaságfejlesztés, a sportfejlesztés vagy a közvetlen családtámogatás.

Közérdekű hirdetés

De ami akár még ennél is fontosabb, hogy kialakult a nemzeti összetartozás érzése.

Ma már egyetlen magyarnak sem kell magát elhagyottnak és magányosnak éreznie, éljen akár a Kárpát-medence, akár a nagyvilág bármelyik szegletében, mert tudhatja, hogy van egy nemzet és van egy ország is, amelynek az ő léte fontos és számít.

Ez egy olyan közös eredmény, amire mindannyian büszkék lehetünk. Éppen ez, a lelki összetartozás élménye az, amit a baloldal esetleges hatalomra kerülése elsősorban veszélyeztet. Éppen ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez ne forduljon elő, mert amit ily módon elveszíthetünk, nem biztos, hogy később még egyszer jóvátehető.

Ma már több mint egymillió új magyar állampolgára van a hazának, akik minden ellenkező rosszindulatú és gonosz híresztelés ellenére nem gyengébbé, hanem erősebbé teszik Magyarországot.

Az, amivel a baloldal akkor rémisztgetett és keltette a feszültséget, hogy majd idejönnek a külhoniak, elveszik az itthoniak munkáját, nyugdíját, kórházi ellátását, egyáltalán nem következett be. Az új magyar állampolgárok 95 százaléka a születése szerinti országban maradt, büszkébben vállalja magyarságát, de támogatása, ellátása nem a magyar költségvetést terheli. Azonban azáltal, hogy igényelte és megkapta a magyar állampolgárságot, szorosabbra fűzte kapcsolatát a nemzettel és az anyaországgal. Sokan úgy tekintenek a magyarországi irataikra, mint valami különleges kincsre, aminek a helye a polcon valahol a Biblia mellett van, mert ez is az identitásukról és a lelkükről szól. Azok pedig, akik Magyarországra települtek, a magyar társadalom hasznos és megbecsült tagjai­vá váltak, s a munkájukon és a gyerekeik taníttatásán keresztül járulnak hozzá a nemzet és az ország felemelkedéséhez. […]

„Új magyar állampolgárok”

A következő időszakban minden magyar állampolgárhoz el kell jutni, éljen a határokon belül vagy azokon kívül, és mindenkinek el kell mondani, hogy április 3-án az ő szavazata is számít, meg kell őrizni a nemzet egységét.

Magyarországnak a nemzetpolitikában is előre kell menni, és nem hátra, mert a magyar nemzet előremegy, nem hátra!

A teljes írás ITT olvasható.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.