A New York-i főállamügyész szerdán üzleti csalás vádjával feljelentette Donald Trump korábbi amerikai elnököt és cégét. A kereset tárgya néhány kimagaslóan értékes vagyontárgy, köztük manhattani, chicagói és washingtoni ingatlanok.

Letitia James főügyész New York állam bíróságán benyújtott keresete a demokraták három éve tartó polgári jogi vizsgálatinak csúcspontja Trumppal és a Trump Organizationnel szemben. A keresetben Donald Trump három legidősebb gyermekét – ifjabb Donald, Ivanka és Eric Trumpot – is vádlottként nevezték meg csakúgy, mint a cég két korábbi vezetőjét, Allen Weisselberget és Jeffrey McConneyt.

A demokrata párti Letitia James várhatóan szerdán ismerteti a kereset részleteit. Hivatala immár több mint három éve próbálja bizonyítani, hogy az érintett ingatlanokról valótlan értéket közöltek olyan éves pénzügyi kimutatásokban, amelyeket potenciális üzleti partnereknek, bankoknak vagy adóhivatalnokoknak mutattak be.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A főügyészi hivatal szerint a cél vagy az volt, hogy Trump dúsgazdag imázsát és ingatlanjainak értékét eltúlozva előnyhöz jussanak, míg máskor adózási okokból lejjebb becsülték a vagyon értékét.

„Ez a beadvány nem a tényekről és a jogszabályokról szól, hanem kizárólag a főállamügyész politikai programjának előmozdításáról. Teljesen egyértelmű, hogy a főügyészi hivatal túllépte törvényes hatáskörét azzal, hogy olyan tranzakciókon belül is kutakodott, amelyekben egyáltalán nem történt semmiféle jogsértés. Bízunk abban, hogy igazságszolgáltatási rendszerünk nem fogja eltűrni az ilyesfajta kontrollálatlan hatalommal való visszaélést, és alig várjuk, hogy megvédelmezhessük kliensünket a főügyész minden egyes alaptalan állításával szemben” – mondta Alina Habba, Donald Trump ügyvédje.

(Demokrata)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.