Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.

Joe Biden felhívta a figyelmet arra, hogy a román és az amerikai katonák egymás mellett szolgálnak, és az amerikai hadsereg mintegy 1800 tagja állomásozik Romániában, ami hozzájárul a NATO keleti szárnyának megerősítéséhez.

Az amerikai elnök kiemelte Románia szerepét a Fekete-tengeren, valamint az Ukrajnának nyújtott támogatást,

a többi között a menekültek befogadását, és az ukrán gabona szállításához való hozzájárulást.

ReklámTas J Nadas, Esq

Klaus Johannis a kétoldalú tárgyalás megkezdése előtt a kapcsolatok aktuális témái közül megemlítette a vízumkönnyítést a román állampolgárok számára. Hangsúlyozta ugyanakkor, ma a legfontosabb, hogy miként lehet helyreállítani a békét Európában, és célnak nevezte annak megakadályozását, hogy Oroszország győzzön a háborúban Ukrajnával szemben.

(Pesti Srácok / MTI)

Borítókép: Washington, 2024. május 7. Joe Biden amerikai elnök (j) román partnerét, Klaus Iohannist fogadja a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2024. május 7-én. Fotó: MTI/AP/Alex Brandon

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.