A clevelandi Magyar Társaság minden évben már hosszú hónapokkal a novemberi Magyar Kongresszusuk előtt megkezdi a szervezést, a program összeállítását annak érdekében, hogy minél hamarabb formát ölthessen és csupán a részletek csiszolása maradjon már csak. Ennek az előmunkának az egyik állomása volt május 14-én a budapesti Lurdy Ház, ezen belül a Magyar Nemzet napilap szerkesztősége, ahol személyesen Simon Benedek Zsuzsanna a Bocskai Rádió munkatársa adta át az idei 59. Magyar Kongresszus egyik szónokának Szentesi Zöldi Lászlónak a meghívóját.

Csibi Lóránd, Simon Benedek Zsuzsanna és Szentesi Zöldi László

Szentesi Zöldi László szerkesztő-riporterként és újságíróként dolgozott a Magyar Televízióban (1993-tól a Panorámánál), a Duna Televízióban, a Magyar Nemzetnél és a Magyar Hírlapnál. Jelenleg – a lap impresszuma szerint – a Magyar Demokrata főmunkatársa. 2018 tavaszán ideiglenesen az Echo TV Keménymag című műsorának műsorvezetője, majd Lovas István halála után a Sajtóklub állandó tagja. Mivel újságírói pályafutása kezdetén már volt egy Zöldi László nevű újságíró, ezért megkülönböztetésképpen először Chrudinák Alajos javaslatára a Szentesi Lászlót kezdte használni, később Szentesi Zöldi László lett. 1999 óta néprajzi, történelmi, külpolitikai tárgyú könyvei jelentek meg.

Szentesi úr a meghívást el is fogadta, majd egy rövid beszélgetésre került sor, az ebből készült összeállítást  az alábbi linken lehet meghallgatni.

az interjú meghallgatható a vasárnapi rádióadásunk után itt a weboldalon is.

Csibi Lórámd és Szentesi Zöldi László

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.