Andor Éva Budapesten 1939. december 15-én született Liszt Ferenc-díjas magyar opera-énekesnő, szoprán hangfajú, egyetemi docens, tanszékvezető tanár.

Még Prácser Évikeként az 1950-es évek elejétől állandó közreműködője volt a Magyar Rádió műsorainak. Legemlékezetesebb a Miska bácsi lemezesládájának „örök Évikéje” a változó Miska bácsik mellett. Tagja volt Andor Ilona karvezető és zenepedagógus leánykarának.

1958–1964 között a Zeneművészeti Főiskolán Hoór Tempis Erzsébet és Révhegyi Ferencné növendéke volt. 1965-ben kötött házasságot Vadász Gyula rendezővel. Később Berlinben tanult Dagmar Freiwald-Lange professzornál. 1964-től az Magyar Állami Operaház magánénekesnője volt, 1987-ben a Donna Elvirával búcsúzott a színpadtól. 1986-tól a Zeneművészeti Főiskola ének tanszékén tanított, visszavonulásáig 2010-ig egyetemi docens. 1999-től 2005-ig megbízott, majd kinevezett tanszékvezető tanár.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

ReklámTas J Nadas, Esq

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.