Folytatjuk a Kőrősi Csoma Sándor programba résztvevő ösztöndíjasok bemutatását. Az idei, 2018-as év Magyar Kongresszusa alkalmából városunkba látogatott Konkoly Borbála, Bostoni KCSP ösztöndíjas.  Borbála a budapesti Zeneakadémián népzene szakon végzett és ezután a program keretén belül Bostonba érkezett ahol elmondása szerint szinte azonnal befogadták az ottani magyar közösségbe.  A Boskola nevű bostoni magyar iskola a fogadószervezete, ennek keretében fejti ki tevékenységének fő részét. Ezen kívül természetesen minden magyar vonatkozású eseményen részt vesz. Énekes és zenész lévén nagy hangsúlyt fektet munkájában a magyar kultúra, zene, nyelv megőrzésére, annak ápolására és a következő nemzedékeknek való átadására.

A vele  készült interjút az alábbi linken meghallgathatják.

 

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.