(The English form can be accessed here)

Magyarország Chicagói Főkonzulátusa, A Magyar Baráti Közösség és a Bocskai Filmklub bemutatja Szabó István: Zárójelentés a Magyar Nemzeti Filmintézet és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felajánlásával. A film a kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva díjtalanul hozzáférhető 2021. június 20-án, az Amerikai Egyesült Államok területén.

A film magyar nyelven angol felirattal lesz elérhető.

Ugyancsak vasárnap, június 20-án este 7 (EST) órától [6pm CST és 4pm PST] Dr. Kovalszki Péter, vezetésével egy Zoom kapcsolat keretében az érdeklődők részt vehetnek egy klub szerű beszélgetésen, ahol a filmről alkotott véleményünket megoszthatjuk egymással. A beszélgetés magyarul fog zajlani.

ReklámTas J Nadas, Esq

Kérjük az alábbi ívet kitölteni, és ezt követően e-mailben elküldjük a digitális hozzáférést a filmhez és a Zoom találkozóhoz. Esetleges kérdéseiket elküldhetik a studio@bocskairadio.org email címre.

FIGYELEM! A jelszavakat nyilvános közzététele és/vagy a film letöltése szerzői jogba ütközik!

YouTube player

Zárójelentés

(2020, játékfilm, színes, 115 perc)
dráma

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni. A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

SZEREPLŐK

Stephanus professzor
Stephanus professzor felesége
Kristóf Atya
Polgármester

FESZTIVÁLSZEREPLÉSEK

TALLINN BLACK NIGHTS FILMFESZTIVÁL – 2020

Forrás: nfi.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.