Október 20-án, szombaton este 6 órától tartja hagyományos évi borkóstoló vacsoráját a Clevelandi Magyar Történelmi Társulat. Az immár 22. alkalommal megrendezendő esemény idén is borkóstolóval kezdődik, a finom vacsorához pedig magyar borkülönlegességeket kínálnak. A belépők és adományok árával a résztvevők a Clevelandi Magyar Múzeumot támogatják, amelynek képviseletében Tábor Beáta és Gandolfo Marianna meséltek a közelgő eseményről a szeptember 30-i adásunkban.

Néhány szóban bemutatták az East 9-es utcai Galéria épületében működő múzeumot, amely a clevelandi és a kelet-ohiói magyarság történetét és kulturális emlékezetét hivatott bemutatni, illetve fenntartani tárgyi emlékeivel. Küldetése, hogy mindazokat a negyed- vagy akár több generációs magyarokat is megszólítsa, akik noha már nem beszélik a nyelvet, mégis magyarnak érzik magukat. A programok ezért angol nyelven zajlanak. A múzeumban lehet kutatni, működik benne könyvtár, vannak állandó és időszakos kiállításai, és számos kulturális eseményt is szerveznek. Önkéntesek tartják fent, ezért mindenkit szeretettel látnak, akár havi 1-2 órára is, segíteni az itt zajló értékes munkát.

Tábor Beáta és Gandolfo Marianna a Bocskai Rádió stúdiójában Csibi Loránd és Molnár Zsolt szerkesztő-műsorvezetőkkel

A Vintner Dinner, azaz a borkóstoló vacsora az egyik különleges, jótékonysági rendezvényük. A szervezők azt remélik, hogy akik aznap megtekintik a rádiónk által szervezett Spirit of Hungary táncelőadást, ellátogatnak a John Caroll Egyetemtől néhány utcányira található Canterbury Golf Club dísztermébe is, hogy a magyar délutánt egy magyar vacsorával koronázzák meg. Maga a Vintner Dinner 6 órakor fogadással kezdődik, amely alatt ún. néma tombolát szerveznek: jegyek megvásárlásával választhatják ki a vendégek, hogy melyik magyar vonatkozású tárgyat szeretnék megnyerni. A hagyomány szerint most is a Harmonia zenekar gondoskodik a jó hangulatról, ám idén Guytano Parks, clevelandi zongoraművészt is meghívták, hogy játékával szórakoztassa a vendégeket.

ReklámTas J Nadas, Esq

A Clevelandi Magyar Múzeum 2018-as borkóstoló vacsorája beharangozója

Megérkezett a videónk is! Tábor Beáta és Gandolfo Marianna voltak a vendégeink a közelgő Vintner Dinner jótékonysági borvacsora kapcsán.Beszámolónk az eseményről: https://www.bocskairadio.org/elegans-jotekonykodas-jo-hangulatban-telt-a-22-vintner-dinner/

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Friday, October 5, 2018

A megszokottól kicsit eltérő lesz a menü, de az étterem kiváló minősége garantálja, hogy most sem fog senki csalódottan távozni. Sertés, lazac, vegetariánus töltött tök szerepelnek a kínálatban, és lesz torta is. A gondosan válogatott borok a tokaji és a mátrai borvidékről érkeznek, kis pincészetekből. A borokat Mészáros Elemér részletesen be fogja mutatni.

Az esemény díszvendége a Hirami Hungarian Cultural Center of Notheastern Ohio egyesület, melynek elnöke, Mary Jane Molnar kitüntetést vesz át.

A belépők árával a vendégek a Magyar Múzeum működését támogatják. Október 6-ig jutányosan, 125 dollárért lehet hozzájutni a jegyekhez, október 13-ig 135 dollárért, azután pedig csak a szabad helyek függvényében lehet csatlakozni.

Jegyfoglalás a 216-476-9939-es telefonszámon, vagy a hajnal.kezdi@att.net email-címen lehetséges.

Az összefoglalót Miklós Melánia, rádiónk KCSP-ösztöndíjasa készítette.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.