Mojzes Gergő a New York állambeli Buffalo városából működő Calasanctius program keretén belül Clevelandbe érkezett másfél évvel ezelőtt,  ahol a John Carrol egyetem keretén belül részt vett a mester-képző programon. Ezalatt a másfél év alatt megismerkedett nagyon sok clevelandi magyarral is, akik közül néhánnyal  szorosabb barátságot is kialakított.  Az egyetemen a tanulás mellett dolgozott és még segített a Bocskai Rádiónak is amikor az ideje engedte. A  technikával nagyon rövid időn belül megismerkedett, heti rendszerességgel  járt a stúdióban.

Városunkba érkezésekor a rádióban beszélgettünk a terveiről és az egyetemről. Most, távozásakor az itt eltöltött másfél év meghatározó élményeiről, egyetemi időszakáról és természetesen a jövőbeli elképzeléseiről kérdeztük Gergőt.

Elmondása szerint kellemesen gondol majd az itt eltöltött hónapokra és ha majd az élet úgy hozza, szívesen visszalátogatna bármikor Clevelandbe. Számára a legnagyobb felismerés az a magyarságtudatának a megerősödése volt, ezt bátran kijelentette és büszkén biztat bárkit, hogy érdemes az amerikai magyarságot közelről megismerni, mert értékes emberek alkotják a külföldön elő magyarságot.

Az alábbi linken hallgassák meg a beszélgetést Mojzes Gergővel.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.