Háromnapos erdélyi látogatáson járt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor május 9-11. között a Romániai Magyar Demokrata Szövetség meghívására. A kormányfő első nap részt vett Nagyszebenben az Európai Tanács rendkívüli ülésén, harmadik nap pedig felavatta Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét Kerelőszentpálon, illetve ellátogatott a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára és Csíkszentsimonba, a Böjte Csaba dévai Szent Ferenc Alapítványának gondozásában lévő gyermekotthonba, majd meglátogatta a tavaly ősszel átadott fedett lovardát.

 

Kollégánk, Csibi Lóránd is részt vett a csíkkarcfalvi eseményen, ahol erdélyi, székelyföldi sportegyesületek vezetőivel, képviselőivel találkozott  Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnökét többek között az utánpótlás-nevelésről tájékoztatták. “Fontos munkát végeznek az erdélyi, székelyföldi sportegyesületek: a magyar fiatalokban újraélesztik a reményt, hogy érdemes itthon maradni” – közölte Facebook-oldalán az RDMSZ péntek délutáni körútja kapcsán. „Senki ne gondolja, hogy a hokipálya Csíkkarcfalván mindig ilyen volt, mint ma. Gyermekkorunkban, ha hokizni akartunk, előbb a félméteres havat kellett ellapátolnunk a pályáról, és csak utána jöhetett az edzés, a játék. Negyven évvel később jó látni, hogy van fedett pálya, van sportorvosi és rekuperációs központ. Ma a csíkkarcfalvi Románia egyik legmodernebb sportlétesítménye” – mondta el a Karcfalván született Kelemen Hunor, az RDMSZ elnöke.

A Bocskai Rádió munkatársának is megmutatták a még nem teljesen kész, de már használható Székelyföldi Jégkorong Akadémiát, majd egy jótékonysági hokimérkőzést játszottak Csíkszereda és Gyergyószentmiklós felnőtt csapatai.

A fotók a szekelyhon.ro weboldalról származnak.

Forrás: szekelyhon.ro

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.