Fájó szívvel tudatjuk, hogy Dömötörffy Zsolt, szeretett férj, családapa 2020. július 29-én, 79 éves korában visszaadta lelkét teremtőjének.

Dömötörffy Zsolt 1941. február 12-én született Budapesten. Zsolt, szüleivel együtt, mint a DP generáció menekültje 1945-ben, 4 éves korában hagyta el Magyarországot. A Németországi plattlingi lágerből 1951-ben érkeztek az Egyesült Államokba és azóta itt, Clevelandben élt.

Tanulmányait katolikus iskolákban végezte. A középiskolát a híres Saint Ignatius fiú gimnáziumba járta, majd az egyetemi tanulmányait 1962-ben fejezte be matematika és fizika szakon a John Carroll Egyetemen. A mesteri diplomáját is ugyancsak John Carroll Egyetemen szerezte meg két évvel később. Ezt követően a posztgraduális diplomát szerzett az Ohio State Egyetemen.

1964-től 2008-ig főiskolai matematika tanár volt. Tanított többek között a Cuyahoga Community Collegeban, a Lorain Community Collegeban, Cleveland State Egyetemen és Toledoi Egyetemen. Specialitása a statisztikai számítás volt, így 1979-től 1992-ig az Ohioi Lottó Bizottság tanácsadójává választotta.

1972-ben kötött házasságot Matavovszky Évával és három gyermekük született.

Fiatalkorától aktív tagja volt a clevelandi magyar életnek, de ez még inkább jellemző lett 2008-tól, miután nyugdíjba vonult. Több clevelandi magyar szervezetnek volt vezetőségi tagja, mint például a Magyar Harcosok Bajtársi Közösségének, a Magyar Társaságnak és a Clevelandi Magyar Múzeumnak.

Teniszezett és nagy zenerajongó és operett kedvelő volt. 12 évig tanult zenét és rendszeresen járt operaelőadásokra és komolyzene koncertekre. A clevelandi Szent Imre római katolikus templom kórusának volt tagja.

2016. november 13-tól a Bocskai Rádió Dalok Szárnyán operett műsor rovat szerkesztője, melyet ez év márciusáig nagy szakértelemmel vezetett, így nagyon sikeres rovat volt a hallgatók között.

Szeretett barátokkal lenni. Pozitív optimista hozzáállását hiányolja családja és barátai.

Gyászolja felesége Dömötörffy Éva, gyermekei Éva, Katinka és Tamás, valamint 7 unokája.

Búcsúztató emlék miséje 2020. augusztus 15-én délután 1-től lesz a clevelandi Szent Imre templomban. Virág helyett adományokat fogadnak a Szent Imre templom vagy a Cserkészet (CSBK) javára.

Nyugodalma legyen csendes, emléke áldott!

 

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.