A tekintélyes Fox News hírcsatorna terjedelmes összefoglalóban méltatta a Hungary Helps Programot, külön kiemelve, hogy Magyarország méretéhez és befolyásához képest is élen jár és utat mutat az üldözött keresztények megsegítésében az egész világnak.

A csatornának megszólaló Szijjártó Péter egyebek mellett cáfolja azokat a vádakat, hogy a magyar kormány bevándorlásellenes politikája és keresztények melletti kiállása rasszista indítékú lenne. A magyar külügyminiszter a Fox News-nak hangsúlyozza: amely nemzet többé már nem büszke nemzeti identitására, nem ápolja nemzeti és vallási örökségét, az többé nem lehet erős, mert elszakadt a gyökereitől.

Az amerikai közvélemény is szélesebb betekintést nyerhetett Magyarország évek óta tartó erőfeszítéseibe az üldözött keresztények megsegítéséért. Csütörtökön a Fox News szentelt terjedelmes összefoglalót hazánk humanitárius szerepvállalásáról. A csatorna videoösszeállításában felidézik: bár Magyarország a kisebb országok közé tartozik, mégis nagy szerepet játszik az üldözött keresztények megsegítésében szerte a világban. Szijjártó Péter külügyminisztert idézve kifejtik, hogy a magyar módszer szerint a segélyeket közvetlenül a helyi egyházaknak, egyházi közösségeknek kell juttatni; ennek köszönhetően épülhetett újra többek között 33 libanoni keresztény templom. A csatorna felhívja a figyelmet:

Közérdekű hirdetés

miközben minden vallásáért üldözött tíz emberből hét keresztény, az az állam (Magyarország), amely kevesebb, mint egy százalékát adja a világ népességének, volt képes eddig mintegy 40 millió dollárt fordítani az üldözött keresztények megsegítésére.

A Fox News idézi Orbán Viktor miniszterelnöknek a keresztényüldözéssel foglalkozó második budapesti kongresszuson elhangzott szavait, amelyek szerint a keresztény kultúra, a keresztény civilizáció nemcsak az iszlám többségű országokban van támadás alatt, hanem Nyugaton is.

Az egész kultúra szervezett támadás alatt áll, a kultúránk, a civilizációnk. Nemcsak Afrikában, vagy a Közel-Keleten, de még a legsikeresebb keresztény civilizációként számon tartott Európában is

– idézi a magyar miniszterelnököt a Fox News.

Az összefoglaló arra is kitér, hogy a keresztények melletti kiállás, valamint a bevándorlásellenes politika miatt 2019 kemény vádakkal illette Orbán Viktort az ENSZ akkori menekültügyi főbiztosa, Zeid Raad al-Husszein, rasszistának bélyegezve és azzal vádolva a magyar miniszterelnököt, hogy politikai tőkét kovácsol a gyűlöletbeszédből. A vádakra a Fox News-nak Szijjártó Péter úgy reagált: amely nemzet többé már nem büszke nemzeti identitására, nem ápolja nemzeti és vallási örökségét, az többé nem lehet erős, mert elszakadt a gyökereitől.

(Pesti Srácok / Fox News)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.