Pappá szentelésének  50. évfordulóját, azaz arany miséjét tartotta meg június 24-én, múlt vasárnap a Szent Erzsébet római katolikus templomban Antal András plébános.

Igazából három fontos eseményt ölelt át ez az ünnepi szentmise a plébános úr életében. Az elsőt említettük, a második az itt Clevelandben eltöltött 30 évére emlékezett, majd ezzel egy időben július 1-től nyugdíjba vonul Antal atya.

Nagyon sokan megtisztelték jelenlétükkel az atyát tekintettel az elmúlt három évtized alatt kialakult sok személyes kapcsolatára, még Chicagóból is eljött Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulasszonya.

Az ünnepi szentmise bemutatásán részt vett Mezei András atya is, a Szent Imre római katolikus templom plébánosa, aki Antal atya nyugdíjba vonulásával átveszi a Szent Erzsébet templom feladatköreit. Az így megszaporodott, felelősségteljes lelkipásztori feladatokat Mezei András atya a két templom közötti folyamatos ingázással oldja majd meg, remélhetőleg időben értesítve mindkét templom híveit az esetleges változtatásokról.

Tas J Nadas, Esq

A Szent Erzsébet templom dísztermében az ünnepi ebéd előtt Antal atya megköszönte a híveknek az évek alatt iránta tanúsított jóindulatot, szeretetet és imádságot, hálát adva a Fennvalónak, hogy szolgálhatta az Urat egészségben mindvégig megtartva őt katolikus hitében. A vendégek közül sokan személyesen is megköszönték Antal atyának az évek alatt végzett lelkipásztori munkáját, hosszú és egyben tartalmas nyugdíjas éveket kívántak neki.

Mi is a Bocskai Rádió szerkesztői megköszönjük az 1988 óta tartó szoros kapcsolatot a Szent Erzsébet egyházközösséggel, ugyanis azóta, vagyis harminc éve minden hónapban az egyházi adást elkészítette azoknak a hívőknek akik éppen azon a vasárnapon nem tudtak részt venni a szentmisén. Ezen kívül minden évben támogatták a rádióadást és a rádió is mindig segített bármiben amire megkértek.

Kívánunk mi is Antal András atyának tartalmas nyugdíjas éveket, köszönjük a szolgálatát és nagyra értékeljük minden cselekedetét amellyel az elmúlt harminc év alatt a clevelandi magyarokat megtartotta hitükben. Az Isten adjon neki még sok évet egészségben.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.