Starr Bodi, (Bódi Csilla) ahogy a vezetéknevéből is kitűnik, magyar származású. A clevelandi lányt a média világa ejtette rabul, már az egyetemen gyakorlatot szerzett a televíziózásból. Angol anyanyelvű követőink számára kedvez a Hirami Pikniken készített anyag, amelyet Starr tagadhatatlan rutinosságának köszönhetően kétségkívül átadja a szüreti mulatság pezsgő hangulatát. Alábbi írásunkban a rendezvényen készült interjúkat foglaljuk össze pár sorban.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Ohio Északkeleti Magyar Kulturális Központja júniustól decemberig eseményekkel készül. A korábbi bezártság csak nagyobb lendületet adott a szervezőknek és a vendégeknek egyaránt. A gyönyörű természeti környezetben – Hiram településen – megrendezett piknikek kapuja bárki számára nyitva áll. Közeleg az ősz, így 2021. szeptember 12-én a szüret jegyében telt a mulatság. A már hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Szüreti mulatság minden elvárást felülmúlt, amit az ember egy magyaros progamtól elvárhat. Volt minden, ami szem-szájnak ingere: kürtöskalács, dobostorta, lángos, zsíros kenyér, töltött káposzta, lacipecsenye. A talpalávalót a négytagú Harmónia Zenekar biztosította, játékuk mosolyt csalt a résztvevők számára, és megszólította a nótás- és táncoskedvűeket is. 

Mary Jane Molnár, fontosnak tartja a magyar nyelv használatát és a kultúra megélését. A piknikek hozzásegítenek a magyar közösség megmaradásához. Az egyesület elnöke megszólalásában visszatekintett a kezdetekre, majd beszámolt a gondos előkészületekről, amelyekért ezúton is hálás az önkéntes segítőknek. Örömét fejezte ki, hogy a 2020-as kényszerpihenő után folytathatják a szép hagyományt. A klub területe több felújításon is keresztül ment az utóbbi években, idén négy rendezvényükön felújított konyhával és fürdőhelyiséggel várta a szüretre érkező vendégeket a Klub.

A következő magyar vonatkozású eseményre nem sokat kell várniuk a társaságot kedvelőknek, ugyanis 2021. október 10-én, vasárnap Gulyás főző versenyre invitálják önöket a szervezők. Találkozzunk a klub területén 11 órakor! Az utolsó hirami piknik pedig a jótékonysági töltött káposzta vásár lesz, december 7-i lezárással. További részletek a weboldalon: hungarianclub.org és a facebookon olvashatók: facebook.com/groups/HungarianCulturalCenterNEOhio

Nagyon szívesen fogadja Észak-kelet Ohiói Magyar Kulturális Központ a jószívű adományozók felajánlását. A Facebook oldalukon és a weboldalon is találnak ehhez részletes információt!

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

Kárpátalján születettem, jelenleg is itt élek. Igyekszem aktív és hasznos tagja lenni a közösségemnek. Hamar felismertem a kisebbségi életben rejlő értékeket és előnyöket. Az írást még gimnáziumban elkezdtem, majd az egyetemi magyar diákszervezet sajtósa voltam. A Bocskai Rádióval egészen friss a kapcsolatom. Boldog vagyok, hogy cikkeimmel segíthetem a munkájukat.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.