A szigetországban vasárnap óta többezres tüntetések zajlanak az elnök ellen. Miami republikánus polgármestere, Francis Suarez nem vetné el az ötletet, hogy az Egyesült Államok légicsapásokat mérjen Kubára.


A szigetországban vasárnap óta többezres tüntetések zajlanak az elnök, Miguel Diaz-Canel és kormánya ellen, már halálos áldozatuk is van. A főbb közösségi oldalakat blokkolták a kubai hatóságok, és a legfrissebb hírek szerint ötezer embert letartóztattak – írja a 444.hu.

A polgármester a Fox Newsnak elmondta, hogy a panamai és koszovói beavatkozások mintáján el kellene gondolkodni a katonai akción. Emlékezetes, Amerika egyszer már megpróbált beavatkozni: az 1961-es invázió a Disznó-öbölben csődöt mondott, ahogy a Fidel Castro ellen tervezett merényletek is.

Az országon belül egyébként – nem meglepő módon – Dél-Floridában él a legtöbb kubai származású ember, akiknek többsége a Castro-rendszer elől menekült Miamiba, és más területekre. A most megszólaló Suarez apja volt például Miami első kubai születésű polgármestere.

(Mandiner / 444)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.