Székely Kinga Réka a Homoródszentpéteri Unitárius Egyházközség lelkésze 1995 őszétől. Négy gyermek édesanyja. Fiatal lelkész korában kétszer volt amerikai tanulmányúton, ezt csak azért szokta felhozni, mert többnyire az emberek úgy ismerik, mint akinek fontos a szülőföldön maradás és a vallási-kulturális önazonosság megtartása. Azonban ez utóbbit csakis akkor tartja érdemesnek, ha vele egy életen át tartó tanulás jár, mert amitől a legjobban irtózik az a képmutatással álcázott tudatlanság és szűklátókörűség. Hobbija, ha lehet így nevezni, az olvasás és a testmozgás, legyen az kocogás vagy torna. Ezeket inkább lehetne énidős tevékenységeknek tekinteni, mert az imádkozás mellett ezekből töltekezik.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.