Október 28-án, vasárnap a chicagói református templomnál került sor idén az 1956-os forradalom és szabadságharcról való, koszorúzással egybekötött rövid megemlékezésre. Az ünnepi istentisztelet után, amelyet Árus Csongor László erdélyi református lelkész tartott, az ünneplő gyülekezet meghallgatta a meghívott vendégek beszédeit. Dr. Bencsik Zita, Magyarország chicagói főkonzulja és Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, sportdiplomata osztotta meg gondolatait az 1956-os szabadságharcról. Főkonzul asszony ’56 emlékét “hitből fakadó összetartozásként” méltatta, a magyar futball és Puskás-ügyekért felelős nagykövet úr pedig a Székely Autonómia Napjára emlékeztetett, amelyet október utolsó vasárnapján tartanak, a világűrből is látszó őrtüzeket gyújtva Székelyföld-szerte az autonómiáért való küzdelem és az összetartás jeleként.

A beszédek után megkoszorúzták Kur Csaba szobrászművész 1956-os emlékművét, amelyet az Akroni Lorántffy Otthon kertjéből hoztak át és avattak fel tavaly a norridge-i templom udvarán a reformáció 500. jubileumának tiszteletére. A megemlékezést a Szózat nyitotta meg és a magyar, valamint a székely himnusz közös éneklése zárta.

Az összejövetel végén kaláccsal és innivalóval vendégelték meg az egybegyűlteket.

ReklámTas J Nadas, Esq

Október 28-án, vasárnap a chicagói református templomnál került sor az 1956-os forradalom és szabadságharcról való,…

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, November 4, 2018

Fotók: Miklós Melánia, KCSP-ösztöndíjas

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.