2018. október 28-án negyedik alkalommal szervezett Magyar Közösségi Napot a Chicagói Magyar Klub és Magyarország Chicagói Főkonzulátusa a Chicago Fire – Washington DC United mérkőzés alkalmából. Előbbi csapatnál a huszonhétszeres válogatott magyar labdarúgó, Nemanja Nikolics játszik, utóbbinál a huszonhatszoros, szintén válogatott labdarúgó, Stieber Zoltán játszik kitűnő formában.

A hideg és ónos eső ellenére több mint 70 magyar szurkolt a lelátókról magyar zászlókat és szurkolói sálakat lengetve. A mérkőzés végén a két magyar játékos a pálya széléről kézfogással és rövid nyilatkozattal köszönte meg a bátorítást a lelkes és kitartó szurkolóknak. Nemanja Nikolics csapatának ez volt az alapszakasz utolsó játéka az idén, sajnos emiatt is tét nélküli volt a meccs, mivel az idei szezonban a Chicago Fire csapata nem jutott be a rájátszásokba. Ez természetesen nem tartotta vissza a szurkolókat attól, hogy a meccs végén gratuláljanak mindkét játékosnak.

A mérkőzés másik magyar sztárját, Stieber Zoltánt, a DC United edzője pihentette a rájátszásokra, így a chicagói magyar közönség nem láthatta élőben rúgni a labdát, de ettől eltekintve nagy éljenzéssel fogadta őt is.

A szurkolói nap díszvendége Magyarországról érkezett. Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és sportdiplomata nagy örömmel vette tudomásul, hogy a világ legnépszerűbb sportját mind Chicagóban, mind az Egyesült Államok területén egyre többen szeretik. Sokan a magyarok is, ezért egy ilyen Magyar Közösségi Nap megszervezése igazi közösségépítő esemény. Az amerikai labdarúgás fejlődéséről és annak várható eredményeiről a főszerkesztő úr pozitívan nyilatkozott, kiemelve a Kansas Cityben nem olyan rég megnyitott labdarúgó sportkomplexumot.

Tas J Nadas, Esq

Aradvári László, az esemény ötletgazdája, két évvel ezelőtt Kőrösi Csoma Sándor-ösztöndíjasként erősítette a chicagói magyarságot. Most is éppen Chicagóban járt, így kihagyhatatlan volt számára a részvétel.

A chicagói Magyar Főkonzulátus az első alkalomtól kezdve kitűnő ötletnek tartotta és támogatta e nagyszerű esemény létrejöttét. Dr. Bencsik Zita főkonzul asszony megköszönte a Chicagói Magyar Klubnak a szervezést, és támogatásáról biztosította a szervezőket a jövőbeli alkalmak lebonyolításában is.

A chicagói magyarság szurkolói napjairól több önkéntes tudósításának köszönhetően világszerte értesülhettek a magyarok. Köszönet Megyeri Józsefnek a kiváló fotókért és Bhuiya-Taksas Nórának a korábbi írásaiért, aki a Nemzeti Sport chicagói tudósítójaként már több alkalommal is beszámolt az eseményről. Elmondása szerint Nóra felkérésre vállalta el a cikkek írását, és nagy öröme telik benne minden alkalommal.

Demeter András, a Chicagói Magyar Klub elnöke és a magyar nap főszervezője örömmel nyugtázta az alkalom sikerét és a labdarúgás közösséget összetartó erejét.

Mindenkinek maradandó élményben volt része ez alkalommal is, és a szurkolók a folytatás reményében búcsúztak el egymástól.

2018. október 28-án negyedik alkalommal szervezett Magyar Közösségi Napot a Chicagói Magyar Klub és a Magyar…

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, November 4, 2018

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.