„In God We Trust”, azaz „Istenben a bizodalmunk” – a felirat (bizonyos szempontból meglepő módon) a világ egyik vezető valutája, az amerikai dollár sajátja. Az USA egyik tagállama azonban úgy döntött, hogy a lelket az ég felé orientáló mondatot a pénzzel még kevésbé foglalkozó gyermekeknek is figyelmébe ajánlja: Louisiana államban a jövőben minden iskolai tanterem falán megjelenik majd ez a mottó.

Az Info Chrétienne című francia nyelvű lap cikkét szemléző zarándok.ma portál szerint John Bel Edwards kormányzó a közelmúltban látta el kézjegyével azt a törvényt, amely pontosan szabályozza az „In God We Trust” mottó megjelenítésének módját Louisiana állam valamennyi osztálytermében. Az Amerikai Egyesült Államok hivatalos jelmondatát (1956 óta az) e szerint

világosan és jól láthatóan kell elhelyezni a tantermek falain,

sőt, még a minimálisan alkalmazandó méretét is rögzítik az augusztus első napjától hatályos jogszabályban.

ReklámTas J Nadas, Esq

A híradásokban kiemelik: bár liberális hangok az állam és egyház szétválasztásának (egyébként a katolikus egyházból származó) elvére hivatkozva tiltakoznak a nemzeti mottó – s így a friss louisianai szabályozás – ellen, az valójában nem nevez meg egyetlen vallást sem, így bármely vallás és felekezet követői magukénak érezhetik, a törvény támogatói pedig egy „felsőbbrendű hatalom” elismeréseként magyarázzák a szabályozást.

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.