Szent Imre herceg a névadója a clevelandi Szent Imre Római Katolikus Egyházközség templomának. November 3-án, a templom-búcsú alkalmából, az erdélyi származású, jelenleg Rómában tanuló újmisés pap, Kovács Szabolcs celebrálta az ünnepi szentmisét. Szent Imre herceg különcségét kiemelve, saját életére is reflektálva szólította fel a híveket a fiatal erdélyi pap, hogy merjenek hitükhöz, vallásukhoz, kultúrájukhoz, nemzetükhöz hűek lenni.

A szentbeszéd többkamerás felvétele visszanézhető!

Szent Imre Búcsú 2019

Szent Imre herceg a névadója a clevelandi Szent Imre Római Katolikus Egyházközség templomának. November 3-án, a templom-búcsú alkalmából, a gyergyóditrói származású, jelenleg Rómában tanuló újmisés pap, Kovács Szabolcs celebrálta az ünnepi szentmisét. Szent Imre herceg különcségét kiemelve, saját életére is reflektálva szólította fel a híveket a fiatal erdélyi pap, hogy merjenek hitükhöz, vallásukhoz, kultúrájukhoz, nemzetükhöz hűek lenni.A szentbeszéd többkamerás felvétele visszanézhető!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Friday, November 8, 2019

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.