A chicagói főkonzulátus konzulja Pálmai Zsuzsánna és munkatársa Budaházi Ágnes két naposra tervezett kihelyezett konzuli napokat tartottak Clevelandbe, az itt és a környéken élő magyarok számára. Az egyszerűsített honosítási kérelmek kitöltésében és az azzal kapcsolatos mindenfajta kérdésre adtak válaszokat az ügyfeleknek.

Ünnepi keretek között állampolgársági eskü-tételre is sor került, ezzel is növekedve a magyar állampolgárok száma világszerte. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottak tartózkodásukat, péntek és szombat után hétfőn is teljesen betelt a fogadólistájuk.

Természetesen minden választópolgárnak felhívták a figyelmét a jövő áprilisi választásokon való részvételre. Ha valaki szeretne eleget tenni állampolgársági kötelezettségének és szavazni szeretne jövő áprilisban, annak regisztrálnia kell a választási iroda honlapján. Az ezzel kapcsolatos információt osztották meg minden érdeklődővel, de mindezt ugyanakkor megtalálja mindenki a www.valasztas.hu weboldalon.

Pálmai Zsuzsanna konzulasszonyt kérdeztük erről a háromnaposra nyúlt kihelyezett konzuli napokról.

A Chicagoi Magyar Főkonzulátus, Pálmai Zsuzsanna konzul vezetésével, November 24, 25, és 27-én Kihelyezett Konzuli…

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, December 3, 2017

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.