A chicagói főkonzulátus konzulja Pálmai Zsuzsánna és munkatársa Budaházi Ágnes két naposra tervezett kihelyezett konzuli napokat tartottak Clevelandbe, az itt és a környéken élő magyarok számára. Az egyszerűsített honosítási kérelmek kitöltésében és az azzal kapcsolatos mindenfajta kérdésre adtak válaszokat az ügyfeleknek.

Ünnepi keretek között állampolgársági eskü-tételre is sor került, ezzel is növekedve a magyar állampolgárok száma világszerte. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottak tartózkodásukat, péntek és szombat után hétfőn is teljesen betelt a fogadólistájuk.

Természetesen minden választópolgárnak felhívták a figyelmét a jövő áprilisi választásokon való részvételre. Ha valaki szeretne eleget tenni állampolgársági kötelezettségének és szavazni szeretne jövő áprilisban, annak regisztrálnia kell a választási iroda honlapján. Az ezzel kapcsolatos információt osztották meg minden érdeklődővel, de mindezt ugyanakkor megtalálja mindenki a www.valasztas.hu weboldalon.

Pálmai Zsuzsanna konzulasszonyt kérdeztük erről a háromnaposra nyúlt kihelyezett konzuli napokról.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.