A Magyar Társaság, már több mint fél évszázados szokásához híven, ebben az éveben is megtartotta a nagy hagyományra visszatekintő Művészestet. Idén is arra törekedtek, hogy a kedves közönségüknek egy gazdag és értékekben bővelkedő, kulturális élményt biztosíthassanak. Az est során többek között egy olyan kiváló művész, mint Völner Eszter mutatta meg újfent tehetségét, aki Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokból és Kacsóh Pongrác, János Vitéz c. darabjából is énekelt.

Balla Zsuzsanna marosvásárhelyi származású Detroitban lakó zongoraművész és Völner Eszter szoprán énekes közösen léptek fel

Völner Eszter a budapesti Zeneakadémia klasszikus ének előadóművész szakán Pászthy Júlia növendékeként diplomázott 2016-ban. Népdaléneket Szvorák Katalintól tanult, amely tudást hasznosítva több népdaléneklési versenyen arany minősítést nyert el. Budapesten rendszeresen fellép Ökrös Csaba zenekarával. A 2016/2017-es tanévben Amerikában, Washington DC-ben a Kőrösi program ösztöndíjasa is volt.

Lovaglási tudását felhasználva a komáromi Lovas Színházban az István a király című darabban Réka, a Trója című musicalben Briszeisz, az Utolsó Betyár c. darabban Hajnal szerepét énekelte. 2017-augusztusában Toszkánában, háromhetes opera mesterkurzuson vett részt ahol a színészet, hangképzés és a korrepeticó volt hangsúlyozva. 2018 tavaszán a MÜPA- Fesztivál Színház termében a Simplicissimus Kamaraegyüttessel Purcell: Dido és Aeneas-ban a főszerepet fogja énekelni.

Völner Eszter

Ezek után mondanunk sem kell, hogy micsoda nagyszerű előadásban volt részük a clevelandi nagyérdemű közönségnek a művészesten, amely után Völner Eszterrel beszélgettünk.

További képek megtekinthetőek a konferenciáról a Bocskai Rádió Facebook oldalán ITT és ITT

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.