Ha a NATO jóváhagyja az F-16-os vadászgépek Ukrajnába küldéséről szóló döntést, Lengyelország a szövetségeseivel „teljes mértékben összehangoltan” fog cselekedni. Ezt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök mondta egy sajtótájékoztatón, válaszul arra a kérdésre, hogy Lengyelország esetleg F-16-os vadászgépeket adna át Ukrajnának – írja az Ukrinform.

Mint a lengyel kormányfő megjegyezte,

Varsó minden, Ukrajna védelmi képességeinek megerősítésével kapcsolatos intézkedést egyeztet a NATO-partnerekkel, különösen az Egyesült Államokkal.

Különösen így volt ez a Patriot légvédelmi rendszerek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntésekkel, vagy a Leopard 2 harckocsik Ukrajnának történő átadásáról szóló nemzetközi koalíció létrehozásával kapcsolatban.

ReklámTas J Nadas, Esq

„Ahogyan néhány hónappal ezelőtt a MiG-29-es repülőgépekkel történt, minden más [Ukrajnának nyújtott] repülőgépes segítséget más NATO-tagállamokkal együtt fogunk koordinálni, végrehajtani és esetleg átadni. Itt teljes koordinációban fogunk eljárni” – hangsúlyozta Morawiecki.

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.