Dr. Bencsik Zita, Magyarország chicagói főkonzulja a kultúrdiplomácia fontos elemének tartja a magyar filmek bemutatását misszió körzetében, így az idei 55. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon általános partnere és a két bemutatott magyar filmek szponzora volt az általa vezetett főkonzulátus. Tóth Barnabás, Akik maradnak című filmjét, melyet Magyarország Oscar-díjra nevezett és Tóth Luca, Lidérc úr rövid animációs filmjét is vetítették a több mint egy hétig tartó nemzetközi filmfesztiválon. Dr. Bencsik Zitával a Bocskai Rádió műsorvezetője Szabó Éva beszélgetett.

Magyar filmek az 55. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon

Dr. Bencsik Zita, Magyarország chicagói főkonzulja a kultúrdiplomácia fontos elemének tartja Magyar filmek bemutatását misszió körzetében, így az idei 55. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon általános partnere és a két bemutatott magyar filmek szponzora volt az általa vezetett konzulátus. Tóth Barnabás, Akik maradtak / Those Who Remained című filmjét, melyet Magyarország Oscar-díjra nevezett és Tóth Luca Lidérc úr – Mr. Mare rövid animációs filmjét láthatták a több mint egy hétig tartó nemzetközi filmfesztiválon.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, October 26, 2019

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.