Az 55. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválra mi is meghívást kaptunk, ahol Tóth Barnabás, Akik maradtak című filmjét kétszer is telt ház előtt vetítették. Ezzel a filmmel nevez Magyarország a 2020-as Oscar-gálára. A továbbiakban a rendezővel készült stúdióbeszélgetést nézhetik meg.

Akik maradtak, Tóth Barna filmjét kétszer is telt ház előtt vetítették Chicagóban

Az 55. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválra mi is meghívást kaptunk, ahol Tóth Barnabás, Akik maradtak / Those Who Remained című filmjét kétszer is telt ház előtt vetítették. Ezzel a filmmel nevez Magyarország a 2020-as Oscar-gálára. A továbbiakban a rendezővel készült stúdióbeszélgetés nézhetik meg.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, October 26, 2019

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.