Meghalt Willie Mays, aki sokak szerint a valaha volt egyik legjobb baseballjátékos volt. Mays kétszer volt a liga legértékesebb játékosa (MVP), a World Seriest egyszer nyerte meg csapatával, a New York Giantsszel még 1954-ben.

Willie Mays a sportág legendája volt, 93 évet élt. Az egyik leghíresebb megmozdulása csak „The Catch”, azaz az elkapás néven vonult be a sportág történelemkönyvébe.

Mays a ”Say Hey Kid” becenevet kapta, amiért mindig vidám volt, ő volt a sportág legidősebbje, aki tagja volt a sportág Hírességek Csarnokának.

A halálát egykori csapata jelentette be, amely ma már San Francisco Giants néven fut.

ReklámTas J Nadas, Esq

A Major League Baseball (MLB) közleménye alapján igazi óriás volt a pályán és azon kívül is. A pályán szinte minden mutatóban a korszak legjobbja volt, aki igazi példakép volt amerikai sportolók millióinak. Mays korlátokat döntött le, pályafutása elején még a Negro League-ben szerepelt. Két évig volt katona, szolgált a koreai háborúban, majd a visszatérése után lett először MVP.

1954-ben mutatta be a híres elkapását, amikor háttal, a válla fölött kapott el egy elütést.

1972-ben, 41 évesen igazolta le a New York Mets, ahol még két szezont húzott le.

(Origo)

Borítókép: Willie Mays a sportág egyik legnagyobbja volt. Fotó: AFP/Nicholas Kamm

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.