„Putyin Észak-Koreába utazott, megállapodtak Kim Dzsong Unnal. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megállapodott abban, hogy fejlesztik stratégiainak tekinthető kapcsolataikat” – A két vezető találkozására szerdán került sor Phenjanban – írta meg a Portfolio.

Kim Dzsong Un hajnalban fogadta az orosz elnököt a phenjani repülőtéren. A két vezető kezet fogott, megölelte egymást, és beszélgettek az orosz vezető repülőgépe mellett. Ezt követően ugyanabban a limuzinban utaztak, majd együtt sétáltak be a Putyin szállásául szolgáló hotelbe.

Putyin 24 év után először látogatott Észak-Koreába, és ígéretet tett a kereskedelmi és biztonsági kapcsolatok elmélyítésére, valamint a támogatására az Egyesült Államokkal szemben.

ReklámTas J Nadas, Esq

Észak-Korea hivatalos állami hírügynöksége (KCNA) szerint a találkozó megerősítette Észak-Korea és Oroszország közötti barátság és egység „legyőzhetetlenségét és tartósságát”„erős stratégiai erődítményévé” váltak, és az új, többpólusúvá váló világ építésének felgyorsításának motorjává – közölte a KCNA.

Washingtoni és szöuli tisztviselők szerint Észak-Korea fegyvereket szállított Oroszországnak, hogy támogassa őt az Ukrajna ellen folytatott háborúban. Bár Moszkva és Phenjan ezt hivatalosan tagadja, de mindkét fél elkötelezte magát a katonai kapcsolatok erősítése mellett, beleértve ebbe az esetleges közös hadgyakorlatokat is.

(Pesti Srácok)

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető. Fotó: Kremlin Press Office/Anadolu via Getty Images

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.