Már sok karácsonyon vannak túl a cserkészek, és még szebbnél szebb ünnepek állnak előttük. Az egészség védelme azonban mindennél fontosabb. Az idei előadás a gyerekek megbetegedései miatt elmaradt, a Bocskai Rádió viszont gondoskodott arról, hogy a kántálás tradíciója folytatódjon, és a rádióhallgatók ne maradjanak csilingelő gyermekhangok nélkül. December 26-i műsorunkba a 34. számú Zrínyi Ilona leány cserkészcsapat 2014-es énekét játszottuk be.

Mindannyiunk életében van olyan karácsony, amelyik valamiért örökre emlékezetes maradt. Ilyen mérföldkő a Bocskai Rádió történetében a 2016-os ünnep. Összegyűltek a cserkészek barátai és családtagjai a Szent Imre templomban, hogy megnézzék a csapatok előadását. A betlehemi jászol előtt hódolt imájában Nt. Tamásy Éva evangélikus lelkész és Mezei András atya, az esemény házigazdája. A cserkészest Stróber Ilona és Csajka Tamás csapatparancsnokok köszöntőjével folytatódott, és egy kis szeretetvendégséggel zárult. Karácsonyillat lengte be a Szent Imre dísztermét, és bizonyára hallgatóink is őriznek szép emlékeket, jó beszélgetéseket az alkalomról. A Bocskai Rádió ekkor vált a clevelandi diaszpóra magyar televíziójává. A rádió első kamerafelszerelésével a cserkészek öt évvel ezelőtti karácsonya lett először rögzítve. 

Ahogy akkor, ma sem menne mindez Molnár Zsolt főszerkesztő és igazgató fáradtságos munkája és technikai tudása nélkül. Ugyancsak dicséret és köszönet illeti a helyi magyar szervezeteket, cserkészcsapatokat, egyházakat, hogy töretlenül őrzik magyarságukat, és értékes tartalommal töltik meg az üres képkockákat. 

Társadalmi célú reklám:


A 2014-es kántálás múlt heti adásunkban hallgatható vissza:

YouTube player

A cserkészek ünnepe, a Bocskai Rádió első hivatalos videófelvételével pedig ebben a beszámolóban található:

https://www.bocskairadio.org/cserkeszkaracsony-clevelandben-video/

Reménykedjünk benne, hogy a következő karácsonykor személyesen ölelhetjük egymást, és olyan szeretettel írhatunk a cserkészek műsoráról, mint az öt évvel ezelőttiről! 

Kellemes nosztalgiázást és boldog új esztendőt!

 

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

Kárpátalján születettem, jelenleg is itt élek. Igyekszem aktív és hasznos tagja lenni a közösségemnek. Hamar felismertem a kisebbségi életben rejlő értékeket és előnyöket. Az írást még gimnáziumban elkezdtem, majd az egyetemi magyar diákszervezet sajtósa voltam. A Bocskai Rádióval egészen friss a kapcsolatom. Boldog vagyok, hogy cikkeimmel segíthetem a munkájukat.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.