Ebben az évben is megtartottuk a clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezetünkben az imahetet, melynek záró akkordjaként került sor február 28-án az Ökumenikus záró imaestre, melynek keretében szép számban összegyűltünk úgy a testvériség, mint a vendégek.

Vendégeink között köszönthettük Mezei András atyát, Nt. Tóth Péter lelkipásztort feleségével, Nt. Tamásy Évát, Marton Máriusz lelkipásztort feleségével, és László Imre lelkipásztort. Gyülekezetünk énekkara is többször dicsőítette az Urat az est folyamán, melyek között a lelkipásztorok bizonyságtételei hangzottak el.

Elsőnek Mezei András atya köszöntötte a testvériséget, és elmondta, hogy ez az imaest egybecseng az Egyetemes Ökumenikus Imahét záróestéjével, mely Magyarországon és az egész Kárpátmedencében is ezen a napon került megrendezésre. Kihangsúlyozta beszédében, hogy a mai napon a legnagyobb az üldöztetés szerte a világon a keresztények ellen és magát a kereszténységet mint vallást is üldözik.

Nt. Tóth Péter lelkész, a tanítványságról tartott egy tartalmas előadást, és kihangsúlyozta a lelki szemeinkkel való látást, melynek sokkal több haszna van, mint annak, amit csak a testi szemeinkkel érzékelünk.

Nt. Tamásy Éva két történettel érzékeltette milyen kétoldalú a mai kereszténység. Az egyik a sündisznó típusú, egymást szúró kereszténység, a másik pedig az a csoport, amelyik szereti egymást, figyelnek egymásra, segítik egymást és érezik, élik a közösség melegét.

Marton Máriusz lelkipásztor Jézus szenvedésein keresztül érzékeltette velünk, milyen az imádkozó hit, és, hogy milyen nagy áldozatot hozott Jézus értünk, amikor a keresztre menve magára vette az egész világ bűnét. Majd személyes bizonyságtételét osztotta meg velünk Máriusz testvér arról, hogyan imádkozott érte mindennap a kisöccse, miközben ő mindennap élvezettel végezte veszélyes hivatását, mint nyomozó. Öccse mindennap felhívta és közölte vele, hogy: imádkozok érted! És egy életveszélyes pillanat után eljött az az idő, amikor öccse imája meghallgattatásra talált, a nyomozó letette hivatását, és teljesen az Úrhoz fordult, aki elhívta őt, hogy immár Neki dolgozzon. Ezen túl, így az egykori nyomozóból lelkipásztor lett.

László Imre testvér pedig a győzelmes hitről tett bizonyságot a gyülekezet előtt, azaz mit jelent Jézussal élni egy győzelmes életet, mint akik a magunk oldalán tudhatjuk Istent. Az igazi titka a győzelmes hitnek pedig abban van, ha nem a mi akaratunkat akarjuk ráerőszakolni, hanem elfogadjuk, hogy ő mondja meg nekünk, hogy mit kell csináljunk, azaz ha mindenben Ő vezeti életünket!

A bizonyságtételek elhangzása után Máriusz testvér zongora előadása következett. Végül Kulcsár Sándor lelkipásztorunk röviden szólt a gyülekezethez, majd Juhász Gyula versét olvasta fel. Végezetül kivetítették Ázsia térképét,  ahol a jelek szerint a legnagyobb keresztényüldözés megy végbe manapság. Imádkozva kell gondolnunk mindennap ott élő keresztény testvéreinkre.

László Imre lelkipásztor záróimája után szeretetvendégség következett az alagsorban, ahol tovább folytathattuk a társalgást.

Veres Sándor
Bocskai Rádió munkatársa

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.