Január 31-én szerda este a clevelandi cserkész házban megtartotta éves közgyűlését az Egyesült Magyar Egyletek. A leköszönő elnök, Rátoni Nagy Valéria köszöntötte a képviselőket majd a tavalyi évi közgyűlés jegyzőkönyvből felolvasta a legfontosabb pontokat, végezetül megköszönte a szintén leköszönő többi vezetőségi tagnak az elmúlt évek munkáját. Ezek után új szavazásra került sor amelyben egy teljesen megújult vezetőségre lehetett szavazni és amelyet a clevelandi magyar egyesületek képviselői meg is szavaztak. Rendben lezajlott a titkos szavazás, megszámlálásuk után a frissen megválasztott elnökségi tagság letette az ilyenkor szokásos esküjüket.  Dr Szentkirályi Endre átvette az elnöki széket és melléje elsorakoztak az új vezetőségi tagok. Az alelnök Györky Judit, a kincstárnok Stráda Pál, a jegyző Boros Miklós, a kapcsolattartó jegyző Nagy Sándor lett. Két új ellenőrt is választottak Daróczy Zsuzsa és Hokky Károly személyében.

Első mondataival Dr. Szentkirályi Endre megköszönte az előző elnökség munkáját, úgyszintén a jelölést és a szavazásban résztvevőknek a bizalmat amelyet ezáltal neki szavaztak. Rögtön szóba is kerültek a 2018 as év magyar vonatkozású rendezvényei, hangsúlyosan kidomborítva a két nemzeti ünnepünkre való felkészülést.  Az egyik kihívást az egyesületek közötti állandó párbeszéd jelent, a másik fontos dolog amelyre hangsúlyt szeretnének fektetni az az eseményeknek a rendszeresítése és azoknak a mindenki által való elérhetősége.  Az új elnök szerint új lendülettel, néhány új ötlettel vágnak neki a következő két évnek, amely alatt minden magyar szervezet vezetőségi tagjainak és teljes tagságának a támogatására is számítanak.

Munkájukhoz kívánunk sok sikert és kitartást, mint eddig is, ezután is számíthatnak a Bocskai Rádió segítségére.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.