Augusztus 18-án a Pécsi Református Kollégium Énekkara koncertezett a Walton Hillsi Első református templomban. A 40 diák és 6 kísérőből álló csoport egy pár nappal korábban Kanadán keresztül érkezett Clevelandbe. Első fellépésük a Loraini Református templomban volt, Majd Clevelandben és Torontóban léptek fel.

A kórus angolul és magyarul énekelt neves zeneszerzők műveiből, mint Claude Goudimel, Maróthi György, Gárdonyi Zoltán, Berkesi Sándor, Kodály Zoltán, Johann Sebastian Bach, Tillai Aurél, Pap Tamás és Michael Praetorius. Az énekeket angolul felolvasott bibliai igeversek kísérték, kötötték össze.

A koncert sikerét az állva visszatapsolás is bizonyította, látszott hogy a kórus több hónapja készül erre a turnéra, aminek meg is volt a gyümölcse.

Társadalmi célú reklám:


Az koncert alatt és a látogatás előtt is a loraini és clevelandi hívek a Pécsi Református Kollégium új szárnyának építését adományokkal támogatták.

A kollégium igazgatójával, Dr. Kádár Péterrel és két diákkal a következő interjút készítettük:

Interjú Dr. Kádár Péterrel

A Pécsi Református Kollégium igazgatójával, Dr. Kádár Péterrel és két diákkal készítettem az interjút a clevelandi fellépésük után.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, August 26, 2017

 

A koncertről készült felvétel megtekinthető a Bocskai Rádió Facebook oldalán

Pécsi Református Gimnázium Énekkara

A Pécsi Református Gimnázium Énekkarának előadására Clevelandben. Osztható!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Wednesday, August 23, 2017

 

2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.