Protestáns lelkészlét a magyar diaszpórában – stúdióbeszélgetés Dr. László Imre, baptista lelkipásztorral

László Imre rendhagyó életútját, rendhagyó életpályát meghatározza, hogy jelenleg református gyülekezet lelkészeként szolgál.

A beszélgetés része két interjú: Bodor Péter Pál sarasotai,  25 éve önkéntes floridai református lelkész és Magyari-Köpe Gábor, református lelkész aki  Svédországban szolgált pályakezdőként, majd 15 évig Kaliforniában. Jelenleg a Miami gyülekezet lelkipásztora.

László Imre

Dr. László Imre, baptista lelkipásztor volt a meghívott vendég. Szabó Évával a Protestáns lelkészlét a magyar diaszpórában témában beszélgettek.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, January 19, 2020

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.