Szöllősi György a Nemzeti Sport főszerkesztője, Magyarország hivatalos sport diplomatájaként járt Clevelandben. Munkájának lényege a magyar futball hagyományának és Puskás Ferenc örökségének nemzetközi képviselete.

Ezáltal koordinálja, segíti mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a gazdag magyar futballkultúrának állítanak emléket bárhol a világon. Szöllősi György, aki Puskás Ferenc életrajzírója is, a Bocskai Rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy az olimpiai bajnok magyar labdarúgó népszerűsége és hírneve semmit nem kopott az elmúlt években. Puskás Ferenc a világszerte egyre népszerűbb futballnak olyan klasszikusa, akinek bizonyos eredményeit a mai napig nem tudták felülmúlni. Ilyen például az 1960-as BEK-döntőn szerzett négy gólja a Real Madrid színeiben. Ezért is őrzi a magyar focizseni emlékét világszerte számtalan szobor és tábla.

Elmondta azt is, hogy Puskás Ferencről egy játékfilm készül, amelynek a forgatókönyv írásához  személyesen nyújt hathatós segítséget. Ezt a feladatot a főszerkesztő úr a clevelandi Joe Eszterhással és a floridai Bob Misiorowskival végezte el,  az egyhetes itt tartózkodása alatt, ahol több mint kétszáz oldal jegyzet született, amelyből reményeik szerint elkészülhet a Puskás film forgatókönyve.

A főszerkesztő úrral egy hosszabb interjút készítettünk amelyet két részre osztottunk, az első részt itt hallgathatják meg:

Tas J Nadas, Esq

Második rész:

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.