(The English form can be accessed here)

Magyarország Chicagói FőkonzulátusaA Magyar Baráti Közösség és a Bocskai Filmklub bemutatja Almási Tamás: Puskás Hungary című dokumentumfilmjét a FilmPlus Filmgyártó KFT felajánlásával. A film a kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva díjtalanul hozzáférhető 2021. április 17-én és 18-án, az Amerikai Egyesült Államok területén.

A film úgy magyar, mint angol szinkronnal és felirattal lesz elérhető.

Ugyancsak vasárnap, április 18-án este 7 (EST) órától [6pm CST és 4pm PST] Faragó András a DIGI Sport amerikai riportere moderálásával egy Zoom kapcsolat keretében az érdeklődők részt vehetnek egy klub szerű beszélgetésen, ahol a filmről alkotott véleményünket megoszthatják egymással. A beszélgetés magyarul fog zajlani.

Tas J Nadas, Esq

Kérjük az alábbi ívet kitölteni, és ezt követően e-mailben elküldjük a digitális hozzáférést a filmhez és a Zoom találkozóhoz. Esetleges kérdéseiket elküldhetik a studio@bocskairadio.org email címre.

FIGYELEM! A jelszavak nyilvános közzététele és/vagy a film letöltése szerzői jogba ütközik!

 

Puskás Hungary

Dokumentumfilm 116 perc

Látványos, izgalmas, érzelmekkel teli film Puskás Öcsiről, a kispesti csibészről, a nagyszívű barátról, a legragyogóbb futballcsillagról. Fiatalon lett a legendás Aranycsapat kapitánya. Agyonimádott később üldözött sztár volt Magyarországon. Fordulatos élete során körbeutazta a világot, szinte mindent elért, amit a pályán lehetett. Bolondultak érte a Reál Madrid szurkolók, játszott a spanyol válogatottban és a világválogatottban is. 20 évig volt a világ labdarúgásának élvonalában, annak is a csúcsán. Kevesen tudják, hogy edzőként eljutott az Európa-Kupa döntőig. Imádják Spanyolországban, Görögországban, Ausztráliában és a világon mindenfelé. Puskás élete során összekötötte egymással a különböző felfogású és világnézetű  embereket. Elfogadta kultúrájukat, megtanulta nyelvüket és mindeközben megmaradt magyarnak.

Rendező: Álmási Tibor

Producer: Hollósi Zsuzsanna, Varga Gábor

Közreműködnek: Puskás Ferenc, Puskás Éva, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Szepesi György, Franz Beckenbauer, Pelé, Alfredo di Stefano.

Díjjak, kitüntetések:

  • 54th VALLADOLID INTERNATIONAL FILM FESTIVAL  – BEST DOCUMENTARY
  • CAMERA HUNGARIA – BEST BIOGRAPHICAL DOCUMENTARY
  • 9th LOS ANGELES HUNGARIAN FILM FESTIVAL – AUDIENCE CHOISE AWARD
  • HUNGARIAN FILM CRITICS’ AWARD – BEST DOCUMENTARY OF THE YEAR
  • 41st HUNGARIAN FILM WEEK – BEST DOCUMENTARY
  • ART CINEMAS ASSOCIATION’ AWARD  – BEST FILM OF THE YEAR

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.