A Joe Biden elnök mellkasáról múlt hónapban eltávolított bőrelváltozás bazálsejtes karcinóma volt – a bőrrák egy gyakori formája – közölte pénteken orvosa, hozzátéve, hogy további kezelésre nincs szükség – írta meg az AP.

Nyilatkozott a Fehér Ház orvosa

Dr. Kevin O’Connor, a Fehér Ház orvosa, aki régóta Biden orvosa, azt mondta, hogy

minden rákos szövetet sikeresen eltávolítottak”

az elnök február 16-i rutinvizsgálata során. A 80 éves Biden O’Connor szerint „egészséges, életerős” és „alkalmas” arra, hogy ellássa fehér házi feladatait. O’Connor elmondta, hogy a Biden mellkasán történt eltávolítás helye „szépen begyógyult”, és az elnök a rutinszerű egészségügyi terv részeként folytatja a rendszeres bőrszűréseket. A bazális sejtek a rák leggyakoribb és legkönnyebben kezelhető formái közé tartoznak – különösen, ha korán észreveszik őket. O’Connor elmondta, hogy nem hajlamosak terjedni, mint más rákos megbetegedések, de megnőhetnek, ezért távolítják el őket.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A First Ladyt is rákkal műtötték nemrég

Jill Biden first lady januárban két rákos bőrelváltozást távolítottak el a jobb szeméből és a mellkasáról. Az Associated Pressnek adott múlt heti interjújában elmondta, hogy

mostantól „különösen óvatos” a naptejjel, különösen, ha a tengerparton van.

A bazálsejtes karcinóma lassan növekvő rák, amely általában a bőr felszínére korlátozódik – az orvosok szinte mindig el tudják távolítani az egészet egy sekély bemetszéssel – , és ritkán okoz súlyos szövődményeket vagy válik életveszélyessé. Bidenék régóta a rák elleni küzdelem szószólói. Felnőtt fiuk, Beau 2015-ben halt meg agydaganatban.

(Mandiner / AP)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.