Az egyik legnagyobb és legszámottevőbb diaszpóra közösséggel búcsúztattam az óévet is köszöntöttem az újévet. Dél-kelet Floridában a felmérések szerint 30 000 magyar él. A Miami és környéke magyar közösségét a Krisztus Első Egyesült Magyar Egyháza reformátusokat, evangélikusokat és katolikusokat tömörítő gyülekezet és a Kossuth polgári kör hivatott összetartani. Kihasználva a rendhagyó szilveszter biztosította alkalmat és a jó hangulatot egy kis összegzésre, jövőbeli tervek bemutatására hívtam a közösség néhány meghatározó tagját. Név szerint: Magyari Köpe Gábor és Bodor Péter Pál református lelkészeket, Berki Valéria főgondnokot, mező Piroska presbitert és Rozs Eszter KCSP- ösztöndíjast.

Reménykedve indul az új évnek a Miami Magyar Egyház

Délkelet-Floridában a felmérések szerint 30 000 magyar él. A Miami és környéke magyar közösségét a Krisztus Első Egyesült Magyar Egyháza reformátusokat, evangélikusokat és katolikusokat tömörítő gyülekezet és a Kossuth polgári kör hivatott összetartani. Kihasználva a rendhagyó szilveszter biztosította alkalmat és a jó hangulatot egy kis összegzésre, jövőbeli tervek bemutatására hívta Szabó Éva a közösség néhány meghatározó tagját. Név szerint: Magyari Köpe Gábor és Bodor Péter Pál református lelkészeket, Berki Valéria főgondnokot, Mező Piroska presbitert és Rozs Eszter KCSP- ösztöndíjast.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, January 11, 2020

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

 

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.