Szombaton, 2017. március 11-én került megnyitásra a Clevelandi Magyar Történelmi Társaság múzeumában az új kiállítás, mely a Columbusban élő Sebő házaspár gyűjteményét tárja az érdeklődők elé „A festményekből, porcelánokból és anyagokból álló Sebő gyűjtemény ” címmel.

A gyűjteményben különböző festmények, Zsolnai és Herendi porcelánok láthatóak és számos, gyönyörű magyar motívummal ellátott terítő is található.

A megnyitót egybekötötték egy nagyon érdekes előadással, melyet Deba Gray, a Gray’s Árverésvezető (Gray’s Auctioneers) szövetség megalapítója tartott. Az előadása során a kiállított tárgyak példáján végighaladva betekintést engedett a jelenlévőknek a kínálat-érték arányának megállapításába, az akciós árverések menetébe és a különböző alkotások és remekművek felértékelésének a menetébe.

A szakembertől megtudhatták ugyanakkor a jelenlévők, hogy mi okozza azt, hogy egy adott festmény például miért értékesebb mondjuk tíz-húsz évvel korábban és miért esik le az ára az idő előre haladtával, vagy éppen mi oknál fogva szökik hírtelen fel a felhők közé egy adott tányér vagy kancsó értéke.

Az érdekes, interaktív előadást az is bizonyította, hogy rengeteg kérdést tettek fel az érdeklődők az előadónak, aki készséggel segített egy-egy műtárgy értékének tisztázásában.

A további kérdésekre akik még választ szerettek volna kapni, azoknak erre lehetősége volt egy-egy pohár frissítő, vagy sütemény fogyasztása közben.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.