Újból szavalóversenyt szerveztek a clevelandi Magyar Iskolánál

Az elmúlt hetek során a Clevelandi Magyar Iskola diákjai izgalmas időszaknak voltak részesei, ugyanis megrendezésre került az iskolás korúak közt az idei szavalóverseny.

A múlt hétfőn a szavalóverseny döntője alatt sok szép szavalatot hallhatott az érdeklődő közönség és a bíráló bizottság. Amellett, hogy mennyire magyarosan szavaltak a dákok, még azt is figyelemmel kísérték a bírók, hogy mennyire sikerült átadnia az adott vers hangulatát a szavaló, mennyire tudta betartani a vers ütemét.

Bár igaz, az eredményeket még nem hirdették ki, de azt már tudni lehet, hogy   minden osztályban kijelölnek három dobogós helyezettet. Ugyanakkor azt már minden diák bizonyította, hogy lelkiismeretesen megtanulta akár az Anyám tyúkját, akár a Nemzeti dalt, akár a más választott vagy kötelező verset. Így a szülők és a vezető tanárok büszkén tekinthettek az ifjú előadókra.

A cserkészrádió áprilisi adásában bővebben is beszámolni kívánunk a verseny díjazottjairól és eseményeiről. Addig is gratulálunk a szavalóknak és reméljük, minél többüknek sikerül dobogós helyezést elérni.

További képek a Bocskai Rádió Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Comments are closed.