Tisztelt Honfitársaink, Kedves Barátaink!

Hamarosan a Trianoni Békediktátum aláírásának 101-ik évfordulójára emlékezünk. Ez évben ismét egy újabb emlékműsorral készülünk, a 101-ik évforduló és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az idei emlékműsorunk különlegessége, hogy a kanadai magyarokkal közös szervezésben készül, ezzel is törekedve a kötelékek erősítésére a világ magyarsága között. Tavalyi kezdeményezésünket folytatva, az emlékműsorban helyet kapnak az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és a Kárpát-medencében élő jeles művészek, diákok és cserkészek, valamint lelkészek és közösségi vezetők is.

Az emlékműsorban, melynek a „Tiszán innen, tengereken túl, lelkem érzésem örökséget kapott” címet adtuk, a szeretet, a béke, az egyház és az iskola fogalma, valamint egymás megsegítése, mint nemzetünket megtartó erők jelennek meg, de szó esik nemzeti kincseinkről és értékeinkről, az összetartás fontosságáról, a Trianon okozta törésekről és a repedésekből sarjadó új életről, a túlélésről és a megerősödésről is. Az emlékműsorban sok zenei rész lesz, ezért ajánljuk szeretettel magyarul kevésbé beszélő honfitársainknak is. Táncosokat, kóristákat és cserkészeket is egyenként számolva, a virtuális produkció 85 szereplő hazaszeretetének tanúságtétele.

Az emlékműsor a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával készül, támogatásukat ezúton is hálásan köszönjük. A résztvevőket és a diaszpóra magyarságát Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára köszönti.

A virtuális megemlékezés a Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány, az Extra Hungariam és a Kanadai Magyarok Országos Szövetsége szervezésében készül. Regisztrálni és jegyeket vásárolni a www.extrahungariam.ca oldalon keresztül lehetséges. A teljes profitot az Erdélyi szövetség támogatására fordítjuk, törekedve ezzel az erdélyi magyar iskolák megsegítésére. Tartsanak velünk e nemes cél érdekében is.

Időpont: 2021. június 5.
Los Angeles du. 2:00, Toronto este 5:00, Budapest este 11:00 órai kezdettel.

Ettől az időtől számítva, az emlékműsor megtekinthető 72 órán keresztül.
Link a regisztráláshoz és a jegyvásárláshoz:

TISZÁN INNEN, TENGEREKEN TÚL – Nemzeti Összetartozás Napja – USA

A linkre kattintva, a szereplők listáját is megtalálhatják.
Ezen információ/e-mail megosztását is köszönjük. Kérem vigyék hírét emlékműsorunknak ismerőseik, barátaik körében.

Emlékezzünk együtt, várunk mindenkit szeretettel!
Egyek vagyunk. Összetartozunk.
Szívélyes üdvözlettel,

Antal Tímea
a Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány elnöke
az emlékműsor szerkesztő-rendezője

Tel: 949-351-2116

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.