A Bocskai Rádió hullámain és weboldalának virtuális hasábjain hétről-hétre jelennek meg beszélgetések, beszámolók a diaszpórát érintő legaktuálisabb és legkülönösebb történésekről. Viszont nem kevésbé érezzük kötelességünknek, hogy időnként hírt adjunk a szerkesztőség tagjainak  életében bekövetkező fejleményekről, változásokról. Az elmúlt vasárnap Jártó Kocsis Emőke és Dorgay Zsófia szóltak a hallgatókhoz.

A Dalok szárnyán című rovat a vasárnapi műsor leghallgatottabb részei között szerepel. Dömötörffy Zsolt sajnálatos halálát követően Jártó Kocsis Emőke, egykori Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas fiatal vette át a stafétát az operettek és magyar nóták világában. A zenei végzettséggel, kiváló hallással és énekhanggal megáldott Emőkének igazán testhezálló feladatnak bizonyult hétről-hétre egy csokorba gyűjteni a hallgatók kedvenceit, vagy éppen megismertetni velük a magyar kultúra kevésbé népszerű gyöngyszemeit.

A járvány ideje alatt a zenei összeállításokat az otthonában készítette, nem kis kihívásoknak tett eleget a videofelvételek gyártásával. Széles skálán mozgott a repertoár: bemutatásra kerültek operák, operettek, népzenék, illetve kortárs művek, olykor a klasszikus és a popzene ötvözetei

Az elmúlt évben Emőke életében fontos és örömteli változások történtek: előtérbe került a házasság és a családalapítás kérdése. A Bocskai Rádióval való közös munkáját jelenleg nem tudja tovább folytatni, az adásszerkesztésről átkerültek a fókuszok más, főként magánéleti irányokra. Ezúton is köszönetét fejezi ki a hűséges hallgatóknak, hogy vele együtt barangoltak dalok szárnyán. Megtiszteltetésnek érzi, hogy tovább vihette Dömötörffy Zsolt szellemiségét a Bocskai Rádióban.

Engedjék meg, hogy az írás további részében áttérjek egyes szám első személyre. Május végén lett egy éve, hogy elkezdtem együttműködni a rádióval, ennek apropóján mesélek most magamról és az aktuális helyzetemről. A vasárnapi interjú közben döbbentem csak rá, milyen gyorsan eltelt ez az év, ami csak azt bizonyítja, hogy a földrajzi távolságok és különböző időzónák ellenére flexibilis és könnyű volt a munka.

Változatos és izgalmas volt számomra hétről-hétre új embereket megismerni Molnár Zsolt interjúanyagai által. Úgy érzem, hogy nem csak szakmai tapasztalattal lettem gazdagabb, nem csupán az írástechnikám javult, hanem az általános műveltségem is gyarapodott azáltal, hogy folyamatosan bepillanthattam a diaszpóra mindennapjaiba.

Ha nehézségről is be kell számolnom, akkor a cserkész témákat tudnám megemlíteni. Mivel jómagam nem vagyok cserkész, mindig nagy megfelelési kényszer tört elő bennem, amikor a havi Cserkész Rádió/TV adásokról, vagy idős cserkészek életművéről írtam, hogy a cserkész-tudományom hiányában is hitelesen adjam át a történéseket. Reményeim szerint ez sikerült, mivel nyomtatott sajtóban is megjelentek egyes cikkek, aminek külön örülök.

Jelenleg egy médiaképzésen veszek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, már csak a záróvizsga áll előttem.  A jövőben mindenképp újságíróként, televíziós szakemberként tudom magam elképzelni, ezért hálás vagyok, hogy a kezdő tapasztalatokat megszerezhetem a rádiónál.  Ezúton is szeretném köszönetemet és üdvözletemet küldeni a Bocskai Rádió által kapott segítségekért, támogatásokért és a sok pozitív visszajelzését. Igyekszem a jövőben is az eddigiekhez hasonlóan helytállni!

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

Kárpátalján születettem, jelenleg is itt élek. Igyekszem aktív és hasznos tagja lenni a közösségemnek. Hamar felismertem a kisebbségi életben rejlő értékeket és előnyöket. Az írást még gimnáziumban elkezdtem, majd az egyetemi magyar diákszervezet sajtósa voltam. A Bocskai Rádióval egészen friss a kapcsolatom. Boldog vagyok, hogy cikkeimmel segíthetem a munkájukat.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.