Magyarország Chicagói Főkonzulátusa kihelyezett konzuli napokat tart Clevelandben 2024. április 17-19. között. Április 17-én, szerdán este fél hatkor – Aradvári László közösségi diplomata kezdeményezésére – egy rövid megemlékezés keretein belül megkoszorúzzuk Kossuth Lajos szobrát, halálának 130. évfordulója alkalmából. Csatlakozzon Ön is az eseményhez!

YouTube player

1894. március 20-án, pontosan 130 évvel ezelőtt hunyt el Kossuth Lajos. A magyar politikai vezető és forradalmár 1851-ben hagyta el Magyarországot és száműzetésbe kényszerült. Tengerentúli útján fenntartotta a forradalom hírét, igyekezett támogatást szerezni a függetlenségi harcban. Az Egyesült Államokban sok magyar emigráns támogatásával és lelkesítésével szembesült. Az útja során több nagyvárosban, mint például Bostonban, New Yorkban és Philadelphiában tartott beszédet, nagy tömegeket vonzott. Az amerikai magyarok tisztelettel és lelkesedéssel fogadták őt, sokan támogatták a magyar szabadságharcot. Kossuth Lajos amerikai útja komoly hatással volt az amerikai közvéleményre és az ottani politikai vezetőkre is. Bár végül nem sikerült elérnie célját, az Egyesült Államokban eltöltött idő alatt nagy tisztelettel és elismeréssel emlékeztek rá. Úgy, mint egy elszánt szabadságharcosra.

Részletek a kihelyezett konzuli napokról:

Magyarország Chicagói Főkonzulátusának munkatársai – kizárólag az előzetes időpontfoglalások alapján –  2024. április 17-19.-én állnak rendelkezésre. Helyszín: Első Magyar Református Egyház (14530 Alexander Road, Walton Hills, OH 44146). Intézhető ügytípusok: útlevél, személyazonosító igazolvány, lakcím, ügyfélkapu, anyakönyvezés stb. Kérjük Önöket, hogy a szükséges dokumentumokról, időpontokról és további részletekről itt tájékozódjon:

ReklámTas J Nadas, Esq

https://www.facebook.com/photo?fbid=818829790284267&set=a.305826228251295

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.