A magyarság nemet mond az európai birodalom eszméjére, ragaszkodik véráldozattal kivívott szabadságához, és mindenkor a magyar emberek érdekeit helyezi előtérbe határon innen és túl – hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán Sepsiszentgyörgyön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

A magyarok ma is békét, szabadságot és egyetértést akarnak

Varga Judit a város főterén összegyűlt tömeg előtt rámutatott: Európában ma véleményhegemónia épül, az EU nem a sokféleségben, hanem az igazodásban, öncenzúrában egyesül, Brüsszel pedig elhibázott válaszokat ad a mellettünk dúló háborúra: a szankciókkal csak mélyítette a háború okozta károkat, a fegyverszállításokkal és háborús retorikával

csak a háborús konfliktus eszkalációját erősíti, ahelyett, hogy azonnali tűzszünetre és békére törekedne.

A magyarok viszont egyenlő nemzetek önkéntes együttműködésében hisznek és a 48-as elődökhöz hasonlóan ma is békét, szabadságot és egyetértést akarnak – mondta a tárcavezető.

ReklámTas J Nadas, Esq

Nemet mondunk az Európai Birodalomra és olyan unióban hiszünk, amely az egyenrangú nemzetek önkéntes együttműködésén alapul,

egy olyan szövetségben, amely tiszteletben tartja a tagok egyéni méltóságát és erejét a szabad nemzetek szabad versenyéből meríti” – szögezte le Varga Judit. Mint mondta, a magyarság a szabadság és pluralizmus pártján áll, elfogadja a világnézetek és álláspontok sokféleségét és magától értetődőnek tartja, hogy képviselhesse sajátját.

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.