A Magyar Tavasz Mozgalom ezennel hirdeti meg az Wesselényi Programot. Olyan külföldre szakadt magyarok részvételére és építő javaslataira számítunk, akik tapasztalataikat Magyarország javára szeretnék fordítani. Olyan személyes tapasztalatok gyűjtésébe kezdünk, amelyek segítségével közösen egy jobb és élhetőbb Magyarországot építhetünk gyermekeink, unokáink számára.
Programunk névadója, Wesselényi Miklós két évszázaddal ezelőtt Nyugat-Európa országaiban gyűjtött tapasztalataira alapozva olyan tetteket vitt véghez, amelyekkel évszázados társadalmi, gazdasági és kulturális elszigeteltségből igyekezett kiemelni szeretett nemzetét.  Az „árvízi hajós” külföldi utazásai során – gróf Széchenyi Istvánnal együtt – mindenütt élénk figyelemmel kísérte a kultúra és technika vívmányait, s mindazon intézményeket, melyeket később Magyarországon is megalapítani tervezett. Érezte a külhoni és a hazai állapotok között fennálló lényeges kulturális és gazdasági különbséget, ez pedig arra ösztönözte, hogy a külföldön működő intézmények hazai életre hívásán is munkálkodni kezdjen.

Wesselenyi_program_MTMÚgy gondoljuk, Magyarországnak most ismét ilyen tettekre van szüksége. Nyugat-Európa országai ugyanis hatékonyabban működő államszervezeteikkel és szélesebb gazdaságpolitikai lehetőségeikkel jobb életkörülményeket biztosítanak a magyar fiatalok számára, akik emiatt tízezrével telepednek le, vállalnak munkát és alapítanak családot távol szülőföldjüktől. Meggyőződésünk, hogy ők Magyarország valódi „rejtett erőforrásai”: az ő tapasztalatuk és tudásuk jelenthetik azt a „hozzáadott értéket”, amelyek segítségével a Kárpát-medencei magyarság ismét elfoglalhatja méltó helyét Európa jobb sorsa érdemes népeinek sorában.
Személyes tapasztalatokra építő olyan javaslatokat várunk minden, a nemzet jövője iránt elkötelezett magyartól az info@magyartavasz.hu címre, amelyek lehetnek akármily’ aprók és csupán odafigyelést igénylőek, megvalósításuk esetén mégis hozzájárulhatnak egy normális ország megteremtéséhez. A beérkezett javaslatokat a Magyar Tavasz Mozgalom szakpolitikai munkacsoportjai vizsgálják majd meg és azokból kiindulva tesznek majd javaslatot a megvalósításuk mikéntjére. Küldjétek haza tudásotokat, hogy azokat itthon megvalósítva egy olyan ország építéséhez kezdhessünk, ahová öröm hazatérni.

Stummer János
elnök
Magyar Tavasz Mozgalom
www.magyartavasz.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.