Tizenharmadik alkalommal került megrendezésre június 22-29 között a néptánc és népzenei Csipke Tábor Salamon József és Salamon Tóth Andrea szervezésében. A szervezők nagy szeretettel hívnak és várnak minket is évről- évre, így a Bocskai Rádió több alkalommal is részt vehetett meggyőződésünk szerint Észak Amerika legrangosabb néptánctáborában.

XIII. Csipke Tábor Gála műsora

13. alkalommal került megrendezésre június 22-29 között a néptánc és népzenei Csipke Tábor a michigani Sauk Valley Farm Resort területén. A tábor minden évben egy Gála műsorral zárul, amikor kicsik és nagyok bemutatják, hogy mit tanultak a hét alatt.[Köszönet Kuzma Péternek, #KCSP ösztöndíjasnak, hogy kezelte a harmadik kamerát!]

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Thursday, July 11, 2019

Mindig hangsúlyosan állítjuk, hogy hatalmas az igény az ilyen és ehhez hasonló családias táborokra, ahol kimondottan és hangsúlyosan a gazdag magyar kultúra továbbadása a cél. Hiszen annál szebben és igazabban, mint ahogy Sebő Ferenc Kossuth-díjas énekes megfogalmazta, nem is lehet. “A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!” Ez az amit átélhetünk és mindig kellemes élménnyel gazdagodhattunk. A rendezvény helyszíne minden évben a michigani Sauk Valley Farm Resort területe, amely színessé és kellemessé teszi a táborlakók számára az ott tartózkodást, hiszen a természet adta zöld tisztás és egy  kristálytiszta mesterséges tó biztosítja a kikapcsolódási lehetőséget a sokszínű programok közt. A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kínálkozik lehetőség, hogy számos értékes programon vehessenek részt. Közel nyolcvan gyereknek tartottak délelőtt-délután és este gyerekfoglalkozásokat, gyerektáncházakat. A zene és tánc oktatást is szakértő tanítok végezték. Az idén is szerte egész Amerikából és még Kanadából is érkeztek vendégek.

Minden esztendőben másmás zenekart és táncoktató párost hívnak, mindig egy adott falu zene- és tánc hagyományával foglalkoznak, ez évben Kalotaszegre esett a választás. A táncoktatók Fitos Dezső és Kocsis Enikő volt,, akik nem csak kiváló táncosok, de személyesen is jól ismerik a falusi adatközlő mestereket. A hetet a Heveder együttes muzsikálta végig, valamint meghívott előadó volt még Fazakas Levente. A gyermekekkel Fundák Kristóf és Fundák Kasszai-Lili foglalkoztak, a kezdőkkel Dreisziger Dénes és Gisella Santayana. Hegedülni tanították elsősorban a gyerkőcöket, Ifj. Magyar Kálmán, Öcsi és Hajdú-Németné Magyar Ildikó, furulyázni Salamon Soma, énekelni pedig Balogh Melinda.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

A péntek esti gálaműsoron megjelentek a szebbnél-szebb magyar népviseletbe öltözött gyermekek. Kicsik és nagyok, lányok és fiúk, mindenki izgatottan várta, hogy bemutathassa a héten elsajátított tudását. Ez minden évben a legszebb élmény minden résztvevőnek és vendégnek, ugyanis erre az eseményre nagy számban látogatók is érkeznek. Utána már csak a táborzáró táncházé volt a főszerep amely hajnalig tartott,  majd mindenki kicsit fáradtan de annál nagyobb örömmel nyugtázta, hogy egy újabb sikeres, jó hangulatú Csipke Tábor nagyszerű élményeivel gazdagabban térhet haza.

A rendezők szerint jövőre ugyanitt !!

Salamon József és Salamon Tóth Andrea egy rövid interjúban foglalta össze a 2019-es Csipke Tábort: 

A képeket Fazekas Ottó készítette.

Miért szeretsz a Csipke Táborba járni?

Miért szeretsz a Csipke Táborba járni?Ha végignézed ezt a filmet biztosan találkozunk jövőre a Csipke Táborban!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, July 14, 2019

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.