Az ukrán elnökkel tárgyal Kijevben az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke. Középpontban a béke kérdése. A magyar elnökség célja, hogy hozzájáruljunk az Európai Unió előtt álló kihívások megoldásához. Első utam ezért Kijevbe vezetett – írta a Facebookon Orbán Viktor.

Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat. Erről írt korábban lapunk is. A megbeszélés legfontosabb témája pedig a béke megteremtésének lehetősége – húzta alá az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból.

ReklámTas J Nadas, Esq

Az MTI képes beszámolója szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fogadta Orbán Viktort Kijevben.

A látogatás kapcsán a magyar kormányfő úgy fogalmazott:

A magyar elnökség célja, hogy hozzájáruljunk az Európai Unió előtt álló kihívások megoldásához. Első utam ezért Kijevbe vezetett.

Mint azt megírtuk,

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége. Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij megtárgyalja a magyar–ukrán kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit is

– közölte Havasi Bertalan.

(Magyar Nemzet)

Ukrán elnök: Megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

„Minden, amiről ma beszéltünk, alapjául szolgál egy államaink közötti jövőbeli kétoldalú dokumentumnak, amely kapcsolatunk minden szegmensét szabályozni fogja, és kölcsönösen előnyös lesz mindkét országnak” – fogalmazott az ukrán elnök. Felvetette, hogy nyissanak egy ukrán iskolát Magyarországon az ott élő ukrán gyerekek számára, és Orbán Viktor támogatásáról biztosította ezt a kezdeményezését.

(Híradó / MTI)

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyal Kijevben 2024. július 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.