Ma van az újév első napja. Ilyenkor sokan vissza tekintenek az elmúlt évre és átértékelik életük néhány döntését. Az újév a nagy fogadalmak ideje is egyben. Ha tavaly nem sikerült sem az újévi fogadalom betartása, sem a „hétfőtől újra belevágok” ilyenkor ismét megfogadjuk, hogy leszokunk a dohányzásról, idén tutira lefogyunk, megszabadulunk a stressztől és több időt töltünk a szeretteinkkel. A kőkemény valóság azonban sajnos az, hogy tíz emberből csak egynek sikerül elérnie a kitűzött célokat. Ez nem túl jó hír, de praktikus tippjeink betartásával neked is sikerülhet.

10 tipp az újévi fogadalmak betartásához:
  1. Kezdésnek csak 1 fogadalomra koncentrálj. Garantáltan nagyobb lesz a siker, ha egyszerre csak egy dologra összpontosítasz és ebbe fekteted minden energiádat. Nem elég, ha csak gondolsz a fogadalmadra. Fogalmazd meg és írd le a konkrét célodat.
  2. Tervezz előre. Ha fogyni szeretnél, tervezz meg előre 1 heti vagy 1 havi étlapot – akár bevásárló listával és receptekkel együtt – így könnyebb lesz véghez vinni a tervet.
  3. Próbálj ki valami újat. Ha a tavalyi terv nem vált be, nyilván valamit rosszul csináltál. Reális és elérhető célokat dolgozz ki. Például az „új szakmát tanulok” helyett fejleszd tovább a meglévő képesítésedet. A „világot látok” helyett iktass be az életedbe több rövidebb utazást.
  4. Gondold át, hogy neked mi az igazán fontos. Ne sodródj a tömeggel. Légy őszinte magadhoz. Ez a te életed, amiből neked is csak 1 van.
  5. A tervet bontsd le több kisebb lépésre. Legyen konkrét és időben mérhető. A konkrétan megfogalmazott célok könnyebben betarthatóak és egy idő után napi rutinná válnak.
  6. Gondoskodj olyan környezetről, ami segíti és nem akadályozza a terveid megvalósítását. Beszélj a terveidről a családodnak és a barátaidnak. Remélhetőleg több támogatást fogsz így kapni és kisebb az esélye, hogy feladod. Kerüld a negatív embereket és inkább olyanok társaságát keresd, akik inspirálnak, ösztönöznek a céljaid elérésében.
  7. Írj egy hosszú, részletes listát arról, hogy az életed hogyan fog megváltozni ha elérted a célodat. Gyakran olvasgasd.
  8. Minden apró lépés sikeres teljesítésekor jutalmazd meg magadat valamivel. Így lesz elég motiváció egész idő alatt.
  9. Vezess naplót arról amit csinálsz. Írd le a sikereket és a részeredményeket, mert ezek előre visznek és bátorítanak, hogy jó úton haladsz. Így könnyen nyomon tudod követni a fejlődésedet ami segíthet átvészelni a nehezebb időszakokat.
  10. Apróbb bűnözések esetén ne add fel az egészet teljesen. Ne hagyd, hogy a kis botlások visszatartsanak hiszen ez nem jogosít fel arra, hogy felhagyjunk a célunk követésével. Tanuljunk a hibáinkból de ne álljunk el a céljainktól.

A régi, berögzült szokások megváltoztatása eleinte meglehetősen kényelmetlen folyamat lehet, de erőfeszítés nélkül nincs siker. Megfelelő előkészítéssel s egy kis odafigyeléssel 2017-ben te is sikerrel teljesítheted az újévi fogadalmakat és legyőzheted önmagadat. Az egyetlen személy, aki képes igazi változást hozni az életedbe, te magad vagy.

S végül ne feledd: Az érdemi változás időt vesz igénybe. Kitartást és sok sikert kívánunk mindenkinek!

Forrás: angliaikisokos.com

ReklámTas J Nadas, Esq

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.